Prima pagină » Actualitate » Animalul crescut în România, dar pe care românii NU și-l permit. Carnea merge tot mai mult la export

Animalul crescut în România, dar pe care românii NU și-l permit. Carnea merge tot mai mult la export

Animalul crescut în România, dar pe care românii NU și-l permit. Carnea merge tot mai mult la export

România exportă cantități importante de produse agricole, însă un produs anume, care în ultimii ani ia tot mai mult calea exportului, a devenit un lux pentru mulți români.

În fiecare an, România exportă milioane de animale vii, iar carnea acestora este extrem de apreciată în străinătate.

Din păcate, însă, mulți români își permit foarte rar să se bucure de aceste produse, iar motivele sunt dintre cele mai diverse.

România este pe cale de a obține toate avizele necesare pentru a exporta animale vii către China. Până acum, principalele puncte către care erau exportate animalele crescute în România erau Iordania, Emiratele Arabe Unite sau Iran, notează Fanatik.

Carnea produsă în România este la mare căutare în străinătate. Cererea a crescut semnificativ, însă la fel și prețurile, motiv pentru care tot mai puțini români își permit să cumpere.

Carnea de vită, tot mai scumpă

De peste hotare a început să vină o cerere imensă de carne de vită și nu este de mirare, având în vedere beneficiile pe care le are. România vrea să asigure necesarul de carne către aceste țări, indiferent dacă este vorba de animale vii sau de carne în carcasă.

Deși medicii recomandă consumul de carne de vită, deoarece aceasta conține importante cantități de minerale și vitamine, dar și proteină de calitate superioară, prețurile sunt foarte mari pentru buzunarele multor români.

Având în vedere creșterea prețurilor din ultima perioadă, dar și faptul că salariile românilor nu țin pasul cu inflația, carnea de vită a ajuns un adevărat lux.

Potrivit sursei citate, un kilogram de carne de vită costă aproximativ 100 de lei, iar în funcție de proveniență, aceasta poate costa și mai mult.

Cel mai ieftin produs provenit de la vită este osul cu măduvă, care costă 7.14 lei/ 100 de grame. La polul opus, unul dintre cele mai scumpe produse este antricotul maturat care costă 119 lei.

Sursa foto: Envato Elements

Recomandarea video

Mediafax
Zilele în care nu se fac nunți în 2026 și 2027. Calendar ortodox complet
Digi24
VIDEO De ce s-au bătut două femei la Timișoara: un influencer din campania lui Călin Georgescu, în mijlocul scandalului
Cancan.ro
EXCLUSIV | Imagini SFÂȘIETOARE la mormântul Ștefaniei Szabo, în prag de Crăciun. Omagiul care îți rupe sufletul
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Fără punte: premierul Bolojan elimină o zi liberă
Mediafax
Ce practici au românii de Ignat: Tradiții, credințe și obiceiuri păstrate din vechime
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Consilierul de la Kremlin care a refuzat ordinul lui Putin și a încercat să oprească războiul din Ucraina. Era pregătit să fie împușcat
Cancan.ro
De ce ar fi murit mama Mihaelei Rădulescu, de fapt. Văduva lui Felix Baumgartner, primul mesaj oficial: 'Nu a fost bolnavă'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Prima întâlnire cu extratereștrii! Un astronom dezvăluie totul
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
De ce lipsesc culori din Soare? Nici măcar oamenii de știință nu au răspunsul complet!