Animalul crescut în România, dar pe care românii NU și-l permit. Carnea merge tot mai mult la export
România exportă cantități importante de produse agricole, însă un produs anume, care în ultimii ani ia tot mai mult calea exportului, a devenit un lux pentru mulți români.
În fiecare an, România exportă milioane de animale vii, iar carnea acestora este extrem de apreciată în străinătate.
Din păcate, însă, mulți români își permit foarte rar să se bucure de aceste produse, iar motivele sunt dintre cele mai diverse.
România este pe cale de a obține toate avizele necesare pentru a exporta animale vii către China. Până acum, principalele puncte către care erau exportate animalele crescute în România erau Iordania, Emiratele Arabe Unite sau Iran, notează Fanatik.
Carnea produsă în România este la mare căutare în străinătate. Cererea a crescut semnificativ, însă la fel și prețurile, motiv pentru care tot mai puțini români își permit să cumpere.
Carnea de vită, tot mai scumpă
De peste hotare a început să vină o cerere imensă de carne de vită și nu este de mirare, având în vedere beneficiile pe care le are. România vrea să asigure necesarul de carne către aceste țări, indiferent dacă este vorba de animale vii sau de carne în carcasă.
Deși medicii recomandă consumul de carne de vită, deoarece aceasta conține importante cantități de minerale și vitamine, dar și proteină de calitate superioară, prețurile sunt foarte mari pentru buzunarele multor români.
Având în vedere creșterea prețurilor din ultima perioadă, dar și faptul că salariile românilor nu țin pasul cu inflația, carnea de vită a ajuns un adevărat lux.
Potrivit sursei citate, un kilogram de carne de vită costă aproximativ 100 de lei, iar în funcție de proveniență, aceasta poate costa și mai mult.
Cel mai ieftin produs provenit de la vită este osul cu măduvă, care costă 7.14 lei/ 100 de grame. La polul opus, unul dintre cele mai scumpe produse este antricotul maturat care costă 119 lei.
Sursa foto: Envato Elements