Prima pagină » Actualitate » ANPC închide temporar cel mai cunoscut restaurant McDonald’s din România: „Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie”

ANPC închide temporar cel mai cunoscut restaurant McDonald’s din România: „Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie”

ANPC închide temporar cel mai cunoscut restaurant McDonald’s din România: „Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie”

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a sancționat neregulile constatate la un important operator economic, cu punct de lucru în Gara de Nord – restaurantul McDonald’s -, în cadrul unei acțiuni de control demarate în urma unei sesizări.

„Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spațiului de servire), și nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest “restaurant” este baia”, se arăta în reclamația primită de la consumator.

Pentru abaterile înregistrate în timpul verificărilor, comisarii ANPC au sancționat operatorul economic cu amenzi contravenționale în valoare de 50.000 lei. Acestora li s-au adăugat măsurile complementare de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și propunere de încetarea practicii comerciale incorecte, se arată în comunicatul ANPC.

Neregulile constatate, în timpul controlului au fost:

– folosirea unui spațiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spatiu, nu se păstrează în stare de congelare, fiind decongelate

– condiții igienico-sanitare neconforme în spațiul de producție: pereți cu plăci de faianță lipsă

– folosirea unui spațiu de frig cu strat de gheață grosier pe pereții interni și ușa de deschidere, cu acumulare de impurități macroscopice

– folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilității minimale depășită

– păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 grade C, înregistrată în momentul controlului, față de maximum 4 grade C, temperatura de păstrarea a acestora conform reglementărilor

– folosirea unor practice comerciale incorecte: constatarea unor discrepanțe între cantitățile declarate pentru diferite produse/preparate, și cele nete

– folosirea unor coridoare/spații insalubre pentru aprovizionare, cu pereți murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie

– depozitarea în același spațiu, a ambalajelor secundare de transport și a produselor de panificație congelate.