Rata de infectare din oraşul Bucureşti a scăzut sâmbătă până la 2,86. Antreprenorii aşteaptă redeschiderea restaurantelor la interior.
Nicuţa Enache are două restaurante în Capitală. A pierdut 70% din cifra de afaceri, dar speră că business-ul ei îşi va reveni la normal.
„E mai mult decât o minune, este gura de oxigen de care avem cu toţii nevoie. Sperăm ca măsurile astea de relaxare care se întâmplă acum să nu ne afecteze peste o săptămână, două, trei, din nou. Am tot încercat să respectăm condiţiile de siguranţă. Regulile trebuie respectate de toţi”, a spus Nicuţa Enache, proprietar restaurant.
Ionuţ Ceban, manager de restaurant la un local din centrul Capitalei, aşteaptă redeschiderea la interior cu mare interes.
„Este un pas spre revenirea la normalitate. Sperăm ca autorităţile să vină cu această decizie cât mai curând posibil. A fost o perioadă foarte grea şi dificilă pentru noi, cu închideri, redeschideri”, a afirmat Ionuţ Ceban, proprietar restaurant.
Dragoş Dumitrescu are trei localuri în Bucureşti. A pierdut o mare parte din cifra de afaceri anul trecut şi are nevoie de ajutor din partea statului pentru a supravieţui.
„Acum ne bucurăm că a venit soarele. Nu ne mai încântă foarte tare interiorul. Ne trebuia când a fost frig. Aştept grantul numărul II încă din octombrie. N-am primit nimic”, a spus Dragoş Dumitrescu, proprietar restaurant.
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență trebuie să se întrunească și doar să constate că rata de infectare din București este sub 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori pentru a se implementa măsuri de relaxare precum deschiderea restaurantelor în interior.
Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, într-o intervenție la Digi24, că în momentul în care se constată că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori, restaurantele se pot deschide în interior la capacitate de 30%.
Dacă scădem sub 3,5 la mie, atunci nu mai avem măsurile de weekend. Rămân măsurile generale de ora 10 seara. Bineînțeles, mai e un impact când coborâm sub 3 la mie – restaurantele pot să deschidă în interior cu capacitatea de 30%.