ANUNȚUL DSP pentru turiști, după ce s-a spus că apa mării conține cantități mari de E.coli: „De la Năvodari până la Vama Veche, în parametri”

ANUNȚUL DSP pentru turiști, după ce s-a spus că apa mării conține cantități mari de E.coli: De la Năvodari până la Vama Veche, în parametri
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 03/08/2024, 13:54

Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța a precizat că ultimele analize efectuate pe probele apei din zona litoralului românesc, de la Năvodari până la Vama Veche, au ieșit în parametri normali și nu indică niveluri de E.coli.  În schimb, testele pentru zonele Vadu și Corbu vor fi repetate.

OMB Mamaia Constanța reamintește turiștilor și localnicilor importanța verificării surselor de informare și evitarea răspândirii de zvonuri neconfirmate.

„OMD Mamaia Constanța anunță că apa din zona sa de litoral este de o calitate excelentă pentru îmbăiere. Acest anunț vine ca răspuns la informațiile alarmiste apărute de curând în mediul online. Recent, un articol publicat pe un site regional a sugerat că nivelurile de E. coli în apa din Mamaia sunt semnificativ mai mari decât cele raportate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța și depășesc limitele legale.

Dorim să clarificăm că aceste afirmații, nu sunt susținute de datele noastre. Probele menționate în articolul respectiv nu reprezintă teste oficiale. Este esențial să ne bazăm pe date provenite din surse oficiale și autorizate pentru a asigura acuratețea și siguranța publicului”, arată comunicatul de presă al instituției.

Testele de calitate a apei sunt realizate regulat de către DSP și alte autorități sanitare competente, a mai  precizat sursa citată.

Ultimele analize, efectuate în conformitate cu standardele naționale și europene, au confirmat că apa din Mamaia îndeplinește toate criteriile de siguranță și sănătate.

„Parametrii măsurați, inclusiv nivelurile de E. coli, sunt în limitele legale și nu prezintă niciun risc pentru sănătatea publică”, mai spune OMD Mamaia Constanța.

„Analiza apei pentru îmbăiere de la Năvodari până la Vama Veche este în parametri. Vom repeta probele în zona Vadu și Corbu. Este esențial ca publicul să fie informat corect din surse de încredere și oficiale”, a declarat Cristina Schipor, directoare executivă a DSP Constanța.

Nereguli privind calitatea apei au fost raportate, conform celui mai recent comunicat de presă DSP Constanța, doar în anumite zone izolate de pe litoralul românesc, cum ar fi Corbu și Vadu, dar aceste probleme nu afectează stațiunea Mamaia.

„Turismul este esențial pentru economia locală, iar siguranța turiștilor noștri este prioritară. Colaborăm strâns cu autoritățile pentru a monitoriza constant calitatea apei și a asigura că aceasta respectă toate standardele internaționale. Invitația noastră către turiști este să vină cu încredere la Mamaia și să se bucure de plajele noastre curate și de apa sigură pentru îmbăiere”, a afirmat George Măndilă, președinte al Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a anunţat vineri că probele de apă de mare prelevate din zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu conţin cantităţi mari de E.coli. În această situație, este recomandată evitarea îmbăierii până la normalizarea situaţiei.

Au fost găsite alge TOXICE în Marea Neagră

Reamintim că în luna iunie a acestui an, au fost găsite alge toxice în Marea Negră, iar specialiștii trag un semnal de alarmă pentru iubitorii de midii și rapane, care ar putea fi contaminate. Autoritățile au decis să interzică culegerea acestor fructe de mare.

Specialiștii de la Direcția Sanitar Veterinară din Constanța au prelevat probe din mai multe și au observat că apa are un risc ridicat de toxicitate, în special din cauza unei alge. Din acest motiv, s-a decis repetarea analizelor, iar până când se vor obține rezultatelor, nimeni nu are voie să culeagă midii și rapane din zonele afectate.

De asemenea, sunt interzise pentru comercializare fructele de mare care au fost recoltate în perioada 23 mai – 3 iunie. În acest moment, singura zonă de unde se pot culege scoici este zona 2, adică cea care începe de la Midia și ajunge până în Tulcea.

CITIȚI ȘI:

AVERTISMENT pentru turiștii care merg pe plajele sălbatice Vadu și Corbu. Specialiștii recomandă evitarea îmbăierii. Este ALERTĂ sanitară!

ALERTĂ pe litoral: Au fost găsite alge TOXICE în Marea Neagră. Autoritațile au interzis culegerea midiilor și rapanelor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ce este în cutia primită de medaliații Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris. „Aș...
Acest român a comandat o salată, într-o tavernă din Thasos. A rămas cu gura căscată...
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au...
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un...
Medicul care l-a tratat pe Nicu Covaci face dezvăluiri despre ultimele zile ale legendarului solist
Greșeala majoră comisă de ucigașul doctoriței din Brăila. Îl va costa mult, azi și-a aflat...
Dieta Ginei Pistol cu 4 mese pe zi. Cum arată soția lui Smiley acum, după...
Regretul cu care a murit Nicu Covaci. Liderul trupei Phoenix s-a stins la 77 de...
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa...
Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa feminină de 8+1 la canotaj...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Cât costă să faci un test de droguri rapid? Medicamente și alimente care ies pozitiv...
Ce loc ocupă România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de la Paris
A rupt TĂCEREA! SECRETE închise în LABORATORUL unui ALCHIMIST, făcute publice!
Proprietarii de apartamente au interzis. Cei care stau la bloc nu mai au voie. Se...
Cum i s-a schimbat total viața lui Ceaușescu. Năpasta a căzut pe România
Noi imagini cu Teodora Marina Marcu de la Insula Iubirii sezonul 6! Cum arată în...
Acum sunt colegi în ceruri! Rareș și Bogdan, agenți de poliție, au murit împreună. Alexandra,...
Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost...
Maria Constantin, dezvăluiri surprinzătoare despre momentele în care a fost înselată chiar în propria casă:...
BANCUL ZILEI. O blondă intră tremurând într-o farmacie: - D..d..doaaamnăă..a..veve..ți vi..vibratoare?
Risc major pentru viața de pe Pământ: Apele lumii pierd oxigen