Deputatul PSD Dumitru Coarnă va fi exclus din partid, după ce a participat, alături de Diana Șoșoacă și doi deputați AUR, la întâlnirea cu ambasadorul rus la București, Valeri Kuzmin.
Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat, joi după-amiaza, că va propune excluderea deputatului Dumitru Coarnă din PSD.
Dumitru Coarnă a reacționat, joi seară, după anunțul lui Ciolacu, privind demiterea sa din PSD.
„Propunerea dumnealui o respect, dacă aceasta este dorinţa dumnealui sau a partidului. M-a luat prin surprindere şi pe mine acest lucru. Eu nu am nicio problemă dacă PSD doreşte să mă excludă, domnul Ciolacu. Foarte bine. Respect decizia. Chiar m-a luat prin surprindere. O să rămân independent, dacă voi exclus. Nu am niciun proiect, nu am discutat cu nimeni”, a declarat Dumitru Coarnă, joi pentru News.ro.
„Am folosit diplomaţia şi mesajul nostru era să evităm războiul. Mesajul nostru funcţionează în acelaşi spirit al valorilor euroatlantice”, a mai spus Coarnă, referitor la întâlnirea cu ambasadorul Rusiei la București.
La întâlnirea cu ambasadorul lui Putin la București, Dumitru Coarnă, Șoșoacă și alți doi deputați AUR au prezentat poziția de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul declanșat de Rusia în Ucraina.
„Întâlnirea delegației formată din 4 parlamentari și reprezentanții ambasadei Federatiei Ruse la București pe tema Pacea de la București, Neutralitatea României.
Astăzi, 30.03.2022, orele 11,00, o delegație formată din 4 parlamentari români: Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, Deputat Dumitru Coarnă, Deputat Mihai Lasca și Deputat Francisc Tobă, a avut o întâlnire cu Ambasadorul Federației Ruse, Domnul Valery Kuzmin, pe tema Memoriului transmis cu privire la Neutralitatea României, Pacea de la București.
În acest cadru, partea română, a prezentat poziția de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul dintre cele două state beligerante: Federația Rusă și Ucraina, astfel cum o solicită majoritatea românilor, precum și propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, în Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la București. Partea română a menționat ca demersului celor 4 parlamentari s-au alăturat și ONG-uri și personalități din peste 70 de țări.
La rândul său Ambasadorul Federației Ruse și-a exprimat punctul de vedere privind tema expusă, menționând că la acest moment sunt în discuții tratative în Turcia, mulțumind pentru implicarea parlamentarilor români.
De asemenea, partea română a conchis asupra neutralității și neimplicării României în conflictul din Ucraina, precum și speranța că acest conflict se va încheia cât mai curând, astfel încât să se evite pierderea de vieți omenești de ambele părți, precum și evitarea extinderii conflictului.
Precizăm că întâlnirea a avut loc la solicitarea părții române, adresată prin Memoriul menționat, Memoriu și solicitare de întâlniri care au fost transmise tuturor statelor implicate și vecine statelor beligerante, prima Ambasadă care a acceptat discuții, fiind cea a Federației Ruse”, a anunțat Diana Șoșoacă pe Facebook.