Prima pagină » Actualitate » Aparatul electrocasnic care consumă cât 1800 de becuri economice. Consumă în 10 minute cât alte aparate într-o zi

Aparatul electrocasnic care consumă cât 1800 de becuri economice. Consumă în 10 minute cât alte aparate într-o zi

Aparatul electrocasnic care consumă cât 1800 de becuri economice. Consumă în 10 minute cât alte aparate într-o zi

Facturile la curentul electric au devenit un coșmar pentru români, mai ales în ultimele luni, când prețurile la energie au crescut enorm și oamenii sunt nevoiți să plătească sume uriașe pe utilități. 

Pentru a scădea costul factorilor, mai ales cele de la energie electrică, românii au început să facă economie, însă, unele electrocasnice sunt idispensabile și nu ai cum să nu le folosești.

Dar ai idee cât consumă electrocasnicele din casa ta?

De exemplu, uscătorul de rufe a devenit omninprezent în casele românilor, mai ales cei care stau la bloc își achiziționează așa ceva, pentru a scăpa de umiditatea deranjantă din apartamente. Însă, un uscător de rufe consumă mai mult decât o mașină de spalăt, iar dacă luam în calcul și clasa energetică din care face parte, atunci consmul crește.

Cele din clasa C de consum au aproximativ 9 kwh pe un ciclu de uscare . Îți trebuie siguranța separată și traseu separat electric pentru electrocasnicul acesta. Clasa de consum B, au circa 5-6 kwh într-un ciclu. Clasa de consum A, consumă aproape 2.5 -3 kwh pe ciclu de uscare.

Astfel, dacă un uscător de rufe din clasa C consuma 9 kw/h, asta înseamnă 9000 w/h. 1800 de becuri de 5w consumă 9000 w/h.

De asemenea, și aparatele de aer condiționat care fac parte din clasa energetică C sau D pot consuma cât 300 de becuri economice și într-un singur minut cât alte aparate în 3 ore. Doar cele care dispun de clasa energetică A sau A+ pot avea un consum mai mic cu până la 40%.

Dacă ai un aparat din clasa A+ (consumul este de 1,08 kw/h) și plătești 0.8 + 1.08 = 0.86 lei pe oră.

Dacă este pornit – în medie 6 ore pe zi – asta înseamnă 6 x 30 = 180 de ore/lună. Așadar, calculul final este de 180 x 0.86 = 154 de lei/lună.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și