Aparatul electrocasnic care consumă cât 460 de becuri economice într-o oră. Consumă într-un minut cât alte aparate în 3 ore
Facturile la curentul electric au devenit un coșmar pentru români, mai ales în ultimele luni, când prețurile la energie au crescut enorm și oamenii sunt nevoiți să plătească sume uriașe pe utilități.
Pentru a scădea costul factorilor, mai ales cele de la energie electrică, românii au început să facă economie, însă, unele electrocasnice sunt idispensabile și nu ai cum să nu le folosești.
Dar ai idee cât consumă electrocasnicele din casa ta? Mașina de spălat, plita electrică, uscătorul de rufe, aparatul de aer sau aspiratorul condiţionat sunt printre cei mai mari consumatori dintr-o locuință.
Electrocasnicele din bucătăria sunt, de departe, consumatoarele cele mai mari dintr-o casă. De departe, cel mai mult încarcă factura la enegie, plita electrică – aceasta are un consum de 120 kwh dacă o folosim cel puţin două ore în fiecare zi.
Cât consumă o plită electrică?
Plitele electrice simple și cele cu inducție pot consumă până la 1.5 KW pe ora, aproape cât 460 de becuri economice în același interval de timp. Consumul unei plite electrice este inițial de 6 – 7 KW/ h, însă acest consum se înregistrează doar dacă sunt folosite toate cele 4 ochiuri ale plitei la putere maximă. Dacă folosim un singur ochi, cu putere moderată (încat să consumăm doar 1,5 KW/h) vom consuma, timp de o luna, 1116 KW sau 1080 KW de curent electric.
De asemenea, cuptorul electric este un consumator uriaș! Folosit zilnic, ajunge să consume lunar 66 kwh. Nici mașina de spălat vase nu este ”nevinovată”, va consuma aproximativ 20 kwh, și asta dacă este pornită o dată la două zile.