Prima pagină » Actualitate » Apare un PARC nou în București și se întinde pe câteva hectare. Unde este situat

Apare un PARC nou în București și se întinde pe câteva hectare. Unde este situat

Apare un PARC nou în București și se întinde pe câteva hectare. Unde este situat
Apare un nou parc in Bucuresti

Bucureștenii ar putea avea în curând un motiv de bucurie, deoarece un nou parc apare în Capitală. Primăria Capitalei plănuiește să transforme un teren de aproape șase hectare într-un parc public.

Astfel, Primăria București are în plan să solicite Guvernului transferul unui teren de aproape șase hectare, ca să amenajeze un parc nou. Proiectul urmează a fi discutat în ședința de luni a Consiliului General al Municipiului București.

Mai precis, terenul are o suprafață de 58.638 mp și este situat pe Șoseaua Vitan Bârzești nr. 20A. La ora actuală, terenul se află în administrarea Consiliului General al Capitalei și face parte din domeniul public al statului. Dacă Guvernul aprobă hotărârea cerută de Municipalitate, terenul va fi transferat în proprietatea publică a Municipiului București, cu scopul de a fi amenajat ca parc/pădure urbană/de agreement.

Potrivit raportului de la Asocierea MAPPS Master Appraisal-Business Evaluation, valoarea terenului este estimată la 21,2 milioane de lei. Parcela face parte dintr-un imobil mai mare, de 71.220 mp, care a fost transferat în anul 2000 de la Ministerul Apărării către CGMB, inițial pentru construirea de locuințe ANL.

Cum arată Planul Urbanistic

Din toată suprafața, aproximativ 2 hectare au fost deja folosite pentru proiectul ANL. Astfel, au mai rămas disponibile aproximativ 5-6 hectare pentru noul proiect de amenajare a unui parc în Capitală.

Planul Urbanistic general împarte cele 6 hectare în mai multe zone: V3b – complex şi baze sportive (aproximativ 3,9 hectare), V1A – parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice (1,5 hectare), S1 – subzone cu destinaţia specială cu caracter urban (0,3 hectare), L3a – subzone locuinţe colective medii (0,18 hectare).

Inițiativa primăriei se axează pe legislația în vigoare, care vizează extinderea și îmbunătățirea spațiilor verzi în mediul urban. Mai mult, OUG 114/2007 prevede obligația autorităților administrației publice locale ”de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 20 mp/locuitor până la data de 31 decembrie 2010 şi de minimum 26 mp/locuitor până la data de 31 decembrie 2013”, potrivit Observator.

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta Parcul Liniei Faza 3 din Cartierul Militari. S-a semnat contractul de proiectare

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și