Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la licitație un bun imobil sechestrat, pentru recuperarea prin procedura de executare silită a debitelor stabilite prin hotărâri judecătorești în „Dosarul Transferurilor”. Este vorba despre un apartament care îi aparține lui Ioan Becali.
Imobilul este format din cinci camere și dependințe, conform documentației cadastrale, are suprafața totală de 118 metri pătrați și este situat în București, pe Calea Floreasca.
Apartamentul este la etajul 1 al unui bloc cu patru etaje, construit în anul 1990. Prețul de pornire al licitației este de 975.942 de lei, fără TVA (aproximativ 195.000 de euro).
Ioan Becali spune, în exclusivitate pentru Gândul, că știa de la ANAF că apartamentul urmează să fie scos la licitație, pentru recuperarea prejudiciului din ”Dosarul Transferurilor”, dar susține că, pentru el, acesta era de mult timp pierdut.
”Știu că apartamentul se scoate la licitație, m-au anunțat cei de la ANAF, au fost corecți, foarte frumos, dar eu, ceea ce am pierdut, am pierdut în urma cu mult timp, de când a fost confiscat. Să își ducă treaba până la capăt ANAF, nu mă mai interesează pe mine”, a mai spus fostul impresar Ioan Becali.
Cartierul Floreasca se află în zona mediană de nord a Capitalei, la aproximativ trei kilometri de centrul orașului. Zona este rezidențială și are în proximitate puncte de interes precum Parcul Floreasca, Grădina Jean Monnet, Stadionul Dinamo sau Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.
„Licitația publică va fi organizată în data de 05.04.2023, ora 14.00, în București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, Corp B, et. 2, sector 3. Persoanele interesate pot afla toate informațiile necesare înscrierii la licitație pe portalul ANAF, www.anaf.ro, secțiunea Info ANAF, subsecțiunea Anunțuri/Valorificare prin licitație a bunurilor sechestrate, Anunțul privind vânzarea bunurilor imobile/ansambluri de bunuri imobile nr. A_EMB 2357/09.03.2023”, a anunțat ANAF.
Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București a dat decizia definitivă în ”Dosarul Transferurilor”, în care au fost anchetați mai mulți șefi de cluburi de fotbal sau impresari. Ei au fost găsiți vinovați că au declarat sume de transfer mai mici decât cele reale, păstrând banii pentru ei și plătind un impozit mai mic decât cel cuvenit.
Toate activitățile s-ar fi făcut prin companii off-shore din străinătate. Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, în perioada 1999-2005, au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1.
În urmă cu nouă ani au fost condamnați, pentru aceste fapte:
Gică Popescu a fost condamnat cu executare cu o zi înaintea alegerilor la președinția Federației Române de Fotbal (FRF), scrie Adevărul.