Apel pe Facebook: Asistații social din comuna Ferești, chemați de Primărie „cu un topor asupra lor” ca să taie lemne
Asistații social din comuna vasluiană Ferești au fost chemați cu topoarele în fața primăriei, ca să taie lemne la școală. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției.
Primarul Sebastian Arteni a spus că a ales această modalitate de comunicare deoarece toți locuitorii comunei au smartphone și conturi pe rețeaua socială.
„Anunț!!!
Toți beneficiarii de ajutor social, apți de munca, sa vina mâine dimineata, în fata primăriei, la ora 8, cu un topor asupra lor pt. a merge la scoala la crapat lemne! (Și bărbați și femei)”, a fost anunțul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Ferești.
Unii dintre cei care au comentat au cerut ca oamenii să fie puși să muncească. Cineva a scris ironic: „Mâine o sa fie bolnavi”.
Iar altcineva a catalogat atitudinea primarului și a comentatorilor ca fiind „mizerabilă”: „Nu-mi vine sa cred ce mesaj agresiv si lipsit de respect pt cetatenii comunei + ce comentarii absolut jignitoare permiteti la adresa lor. De parca oamenii aceia sunt sclavi pe care ii puteti urni cu un picior in spinare”.
O altă persoană a remarcat scurt: „Doamne în ce țară trăiesc”.
Ce spune primarul din Ferești despre anunțul pentru asistații social
„Noi avem vreo 60 de oameni apți de muncă care primesc ajutor social. Și în urma anunțului de pe Facebook-ul primăriei au venit vreo 30 de persoane. Avem de despicat vreo 85 de metri cubi de lemne și e normal să folosim oamenii de la 416. De menționat, că lemnele acestea sunt pentru la anul, fiindcă noi așa facem la Ferești. În anul în curs achiziționăm lemne pentru anul viitor pentru a fi uscate și a da randamente bune la căldură. Ieri nu am terminat lemnele de despicat, dar suntem în grafic”, a declarat primarul Sebastian Arteni, pentru vremeanoua.ro.
Acesta a mai spus că ajutoarele sociale se dau pentru familiile cu venituri mici, cuantumul variind în funcție de numărul de membri. De exemplu, pentru o singură persoană, ajutorul este de 160 de lei, pentru o familie cu doi membri e 220 de lei. Cel mai mult primește o familie care ridică 530 de lei. În funcție de sumă se calculează și câte ore trebuie prestate în folosul comunități.