Prima pagină » Actualitate » Aproape 900 de militari americani și români vor pleca la Galați: „Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55”

Aproape 900 de militari americani și români vor pleca la Galați: „Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55”

Aproape 900 de militari americani și români vor pleca la Galați: „Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55”
Foto - caracter ilustrativ: Facebook/MApN

Aproximativ 900 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se vor instrui în comun, în perioada 2-10 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române (CSIL), din Smârdan, judeţul Galaţi, a anunțat, marți, Ministerul Apărării Naționale (MApN).

„Exerciţiul «Justice Eagle 22.1», organizat de Brigada 9 Mecanizată «Mărăşeşti», se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive. Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă «Bradley» și transportoare blindate Stryker”, transmite MApN.

Potrivit sursei citate, convoaiele de personal și tehnică se vor deplasa, în zilele de 1 și 2 martie, pe căile de comunicații rutiere spre CSIL Smârdan.

Exercițiul se desfășoară anual în România

„Exerciţiul multinaţional ,«Justice Eagle» se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale”, transmite MApN.

Militarii americani participanţi la exerciţiul „Justice Eagle 22.1” fac parte din detașamentele dislocate în România ca parte a măsurilor de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre, potrivit MApN.

 

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și