Alertă sanitară la Râșnov, după ce mai mulți localnici au avut probleme digestive. Oamenii dau vina pe apa potabilă, dar șeful societății de distribuție spune că au mâncat pepene stricat
Este alertă în staţiunea Râşnov, din județul Brașov, după ce aproximativ de localnici au acuzat simptome digestive. Oamenii dau vina pe apa potabilă, dar șeful societății de distribuție spune că aceștia ar fi mâncat pepene stricat. Oricum, cei cu probleme au golit rafturile farmaciilor.
„Vorbim despre un număr, până într-o sută de persoane, care prezintă simptome de tip vărsătură, frison, unii diaree, stare generală modificată”, a precizat șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, Andrea Neculau, citată de Observatornews.ro.
Până află care e cauza acestor simptome, autorităţile le-au recomandat oamenilor să nu mai bea apă de la robinet și încearcă să afle cauza exactă a simptomelor apărut, mai ales că zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din cei 15.000 de locuitori, cel puţin 200 s-au fi îmbolnăvit, în ultimele zile, iar unii au ajuns la spital.
„Punctul maxim a fost ieri (marți, 20 iulie-n.r.), când ambulanţele au fost solicitate pentru un număr de 11 persoane care au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase”, a afirmat dr. Steluța Coțiu, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Brașov.
Șeful Societății de Distribuție a Apei spune că aceștia ar fi mâncat pepene stricat
Reprezentanții Societății de Distribuţie a Apei susţin că ultimele analize, făcute acum două săptămâni, au arătat că apa din Râşnov este potabilă.
„Nu este de la apă. Persoane care au simptome, le-am sunat: Mă, ce-aţi păţit? Eu am mâncat pepene stricat. A doua persoană are simptome şi el nu bea apă de la robinet”, a declarat Rareş Secărenu, directorul general al Societății de distribuţie a apei.
DSP Brașov a prelevat noi probe de apă şi recomandă populaţiei să bea apă îmbuteliată sau să o fiarbă în prealabil pe cea de la robinet, până când se află ce s-a întâmplat. Analizele făcute acum vor fi gata în trei zile.
CITEȘTE ȘI:
- Ciugud, comuna milionară, primește apă potabilă doar cinci ore pe zi. „Nu acceptăm să primim apă cu raţia, ca înainte de 1989”
- Care sunt cele mai scumpe locuri din lume pentru a cumpăra apă
- A otrăvit apa cu un program pe calculator! Mii de oameni, racordați la rețeaua publică, în pericol!