Ne aflăm în perioada de post. Este Postul Crăciunului, până pe 24 decembrie. Mulți români țin post în aceaste zile, nu mănâncă produse de origine animală, precum carne, lapte ouă sau brânzeturi. Dar este postul atât de greu? Dacă ne uităm la ce gătesc marii bucătari, postul poate fi unul foarte lejer. De exemplu, Chef Florin Dumitrescu prepară cei mai buni ardei umpluți de post.
Puțini sunt cei care știu că ardeii umpluți pot fi gătiți…fără carne.
Există ardei umpluți de post, iar o rețetă fabuloasă o are Chef Florin Dumitrescu.
Iată ce ingrediente îți trebuie pentru ardei umpluți de post:
Acesta este modul de preparare al ardeilor umpluți de post:
Primul lucru, se pune orezul la spălat.
„Este foarte important ca orezul să stea peste noapte în apă, dar dacă nu se poate, trebuie spălat în câteva ape, să se elimine toxinele din el. Orezul vine din siloz”, este sfatul lui Chef Florin Dumitrescu.
Apoi, se toacă cubulețe usturoiul, ceapa și morcovul și se pun la călit într-o tigaie, în ulei de măsline. După, se adaugă ciupercile, apoi orezul (o mână de orez înseamnă o porție). Se adaugă și puțină apă.
Se oprește focul, iar apoi se adaugă și dovlecel verde (zucchini) tăiat cubulețe. De preferat partea mai cojoasă a dovlecelului.
Umplutura se adaugă în ardei, se pune o felie de roșie deasupra, iar apoi capacul de ardei.
Ardeii se pun în tavă și se toarnă peste ei sos de roșii, în care să fiarbă. Se țin o oră la cuptor, la 170 de grade.
Mulți români cred că mălaiul se folosește doar la mămăligă. Ei bine, sunt bucătari care fac prăjituri cu…mălai.
Este și cazul lui Chef Florin Dumitrescu, care are o rețetă fabuloasă de prăjitură cu mălai.
Ingrediente pentru prăjitura cu mălai, așa cum face Chef Florin Dumitrescu.