Prima pagină » Actualitate » Ardeiul iute ar putea PRELUNGI viața. Beneficii neștiute

Ardeiul iute ar putea PRELUNGI viața. Beneficii neștiute

Ardeiul iute ar putea PRELUNGI viața. Beneficii neștiute

Capsaicina este principalul compus vegetal bioactiv din ardei iute, responsabil pentru gustul unic, iute și pentru multe dintre beneficiile lor pentru sănătate.  

De asemenea, capsaicina reglează fluxul sanguin şi are proprietăţi antimicrobiene, contribuie la prevenirea cancerului, atacurilor de cord şi a comoţiilor cerebrale și previne obezitatea.

Ardeiul iute este bogat în diverse vitamine și minerale. Ardeiul iute este foarte bogat în Vitamina C, care este importantă pentru vindecarea rănilor și funcția imună. De asemenea, conține și vitamina B6, care joacă un rol în metabolismul energetic.

În ardeiul iute există potasiu. Acesta poate reduce riscul bolilor de inimă atunci când este consumat în cantități adecvate. Totodată, cuprul este un oligoelement esențial, important pentru oasele puternice și neuronii sănătoși.

„Ardeiul iute este foarte sănătos pentru organism. Este folosit la diferite preparate culinare, pentru acel gust iute. Conţine vitaminele A şi C. Unele persoane îl folosesc cu succes în diferite cure de slăbire. Este benefic organismului pentru că intensifică circulaţia sângelui, stimulează secreţiile gastrice, calmează nevralgiile, dar se folosesc şi în tratarea virozelor”, spunea medicul arădean Dorel Filip,scrie Adevărul.

Ardeiul iute ar putea prelungi viața

Mai mult decât atât, ardeiul iute ar putea prelungi viața. Cercetătorii de la Cleveland Clinic din Ohio, Statele Unite, au revizuit și analizat date cu privire la istoricul de boală și obiceiurile alimentare ale unui grup de peste 570.000 de participanți din patru studii mari demarate în trecut, în Statele Unite, Italia, China și Iran, potrivit doc.ro.

Studiul a relevat că persoanele care au consumat în mod obișnuit ardei iute au prezentat o reducere de 26% în riscul de deces cauzat de boli de inimă, o reducere de 23% în riscul de deces în urma cancerului și o reducere de 25% în riscul de mortalitate din diverse alte probleme de sănătate.

 

 

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și