Arheologii au descoperit o sabie veche de peste 3.000 de ani PERFECT conservată: „Încă strălucește!”
Arheologii au descoperit săptămâna trecută în Donau-Ries o sabie datând de acum peste 3.000 de ani într-o necropolă din landul Bavaria, sudul Germaniei. Cercetătorii cred că a fost pusă în mormânt ca o ofrandă funerară.
„Sabia este atât de bine păstrată încât încă străluceşte”, potrivit unui comunicat al Oficiului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor.
Se apreciază că sabia datează de la sfârşitul secolului al XIV-lea î.Hr., epoca bronzului mijlociu.
O sabie ca aceasta, cu mâner octogonal, realizat în întregime din bronz, este o descoperire rară, potrivit declaraţiei.
„Sabia şi mormântul mai trebuie să fie examinate, astfel încât arheologii noştri să poată clasifica acest sit mai precis”, a declarat profesorul Mathias Pfeil, şeful Biroului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor.
„Starea de conservare este excepţională! O astfel de descoperire este foarte rară”, a adăugat el.
Cercetătorii cred că sabia era o armă adevărată. „Centrul de greutate este în partea din faţă a lamei, ceea ce indică faptul că a fost echilibrată în principal pentru a tăia”, se arată în declaraţie.
Sabia a fost găsită într-un mormânt în care se aflau rămăşiţele a trei persoane – un bărbat, o femeie şi un tânăr – care au fost îngropate la scurt timp una după alta. Nu este clar care a fost relaţia lor, dar au fost îngropaţi având alături numeroase bunuri, potrivit heritagedaily.com.