Armata ucraineană a mulțumit României. „Forţele armate ale Ucrainei sunt recunoscătoare poporului român”
Conducerea armatei ucrainene a mulțumit României pentru sprijinul acordat, de la începutul războiului cu Rusia. Liderii militari au vorbit atât despre ajutoarele militare și sanitare, cât și despre disponibilitatea țării noastre de a primi răniți.
Mesajul fost postat pe Facebook și se referă la ajutorul acordat atât de statul român cât şi de către cetăţeni, informând populaţia cu privire la echipamentele militare şi medicale trimise de ţara noastră, precum şi referitor la disponibilitatea de a trata ucraineni răniţi.
„Forţele armate ale Ucrainei sunt recunoscătoare poporului, preşedintelui, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării şi Forţelor Armate ale României pentru asistenţă militară şi pentru susţinerea suveranităţii, integrităţii teritoriale a Ucrainei şi în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional, inclusiv cu Crimeea”, au transmis reprezentanții armatei ucrainene.
În aceeaşi postare, autorităţile de la Kiev au informat populația și de faptul că țara noastră va trimite muniție, veste antiglonţ, căşti, şi alte echipamente militare.
Societatea civilă sare în ajutorul ucrainienilor
Anunțul cu privire la ajutoarele destinate Ucrainei a fost făcut și de Guvernul României, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Dan Cărbunaru.
„Guvernul României a decis, ca după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de echipamente şi medicamente sanitare, astăzi să fie trimisă o a doua tranşă de ajutoare, în valoare totală de trei milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi echipamente”, a anunțat Cărbunaru.
Oficialul român a mai spus că „Guvernul României anunţă disponibilitatea de prelua răniţii ucraineni în reţeaua militară şi civilă de sănătate din ţara noastră. Până la acest moment, pe platforma anunţată ieri de Guvern, până la 6.00 a.m. erau centralizate 1269 de oferte de sprijin din partea societăţii civile, a agenţilor economici, altor categorii de voluntari, constând în: alimente, apă, medicamente, cazare, alte forme de sprijin care vor începe să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente”.