Artista Simona Săndulescu s-a sinucis, aruncându-se în Lacul Morii din Capitală. Ea a lăsat un mesaj de adio pe Facebook, chiar de pe malul apei

Publicat: 06 08. 2022, 16:04
Actualizat: 06 08. 2022, 19:05
Simona Săndulescu / FOTO - Facebook

Artista Simona Săndulescu a fost găsit moartă, noaptea trecută, în Lacul Morii din București. Ea postat, la ora 01.29, un mesaj de adio pe Facebook, chiar în timp ce se afla pe malul apei.

„Dragii mei prieteni care mă admirați artistic, știu că vă dezamagesc! Dar viata a devenit insuportabilă pentru mine… Vă rog să mă iertați! Dragul meu Edward Aurelian Bar, tu știi că te-am iubit nespus! Acum intru în Lacul Morii purtând povara unei iubiri neîmpartașite….Draga mea Cristina Deutsch, te rog să îi transmiți!”, a scris femeia în postarea de pe Facebook.

Imediat, zeci de prieteni ai Simonei au început să comenteze la postare, în timp ce unii au sunat la numărul unic de urgenţă 112, potrivit Antena 3.

Precizările Poliţiei despre acest caz

„La data de 6 august, în jurul orei 1.40, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un lac din Sectorul 6, se află o persoană înecată. La fața locului s-au deplasat polițiști cadrul Secției 20 și un echipaj de pompieri – scafandri, care au intervenit pentru scoaterea persoanei din apă. Totodată, un echipaj medical, în urma verificărilor, a constatat decesul. Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri – Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupul neînsuflețit a fost transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Simona Săndulescu –  scurtă biografie

Simona Săndulescu a fost artist liric și instrumentist în cadrul Societății Române de Radiodifuziune, activând ca activat ca organist în concertele Orchestrei Naționale Radio, Orchestrei de Camera Radio, Corului Academic Radio și Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, potrivit site-ului societateamuzicala.ro.

Ca organist solist, ea a susținut recitaluri la Sala Radio, Catedrala Sfântul Iosif, Universitatea Națională de Muzică, Biserica Italiană, Biserica Franceză, dar și în țară.

A participat că organist în cadrul Festivalului „George Enescu” (ediția 2013) și în cadrul Festivalului RadiRo (ediția 2014). Activitatea sa este bogată și în domeniul muzicii de camera, susținând numeroase recitaluri camerale alături de artiști renumiți.

Simona Săndulescu este Doctor în Muzică din anul 2010 și a obținut acest titlu datorită elaborării tezei de doctorat cu titlul „Ilustrarea sintezei dintre vechi și nou în creația organistică românească din a două jumătate a secolului al XX-lea”.

Prin intermediul acestei teze, a adus la lumina creații organistice românești inedite și prea puțîn cunoscute ale unor compozitori români importanți: Sigismund Toduță (a realizat prima înregistrare a celor Șapte Corale de Crăciun), Alfred Mendelssohn, Myriam Marbé, Hans Peter Tűrk, Anatol Vieru (a realizat prima interpretare a „Elegiei” pentru saxofon și orgă), Carmen Petra-Basacopol, Șerban Nichifor, Ede Terenyi, Dan Dediu.

Dintre realizările sale ca organist este semnificativă contribuția sa la realizarea CD-ului „Oremus”, material ce conține lucrări valoroase de muzică sacră în interpretarea Corului Radio, dirijat de maestrul Dan Mihai Goia.

De-a lungul timpului,  Simona Săndulescu a realizat numeroase înregistrări în cadrul Societății Române de Radiodifuziune. De asemenea, artista a fos organist și la Biserica Franceză „Sacré Coeur” din București.