Prima pagină » Actualitate » Așa arată cea mai mare bancă de lemn din România, înaltă de aproape trei metri. Face parte dintr-o rețea internațională de promovare a turismului

Așa arată cea mai mare bancă de lemn din România, înaltă de aproape trei metri. Face parte dintr-o rețea internațională de promovare a turismului

Inaugurarea primei Big Bench din România are loc în premieră națională duminică, 20 august, începând cu ora 11.00, într-un peisaj spectaculos de la hotarul dintre județele Timiș și Arad, la cel mai înalt punct belvedere de pe dealurile satului dispărut Labașinț, în comuna Șiștarovăț, județul Arad.

Conceptualizată și realizată ca parte a unui proiect global de susținere a turismului, această bancă uriașă, cunoscută sub denumirea de Big Bench, își găsește rădăcinile în viziunea unui designer excepțional, Chris Bangle. Acesta a creat o experiență de neuitat în peisajul Borgata din Clavesana, Italia, și acum aduce această inovație în România.

Pe lângă aspectul său neconvențional și atrăgător, Big Bench a devenit o atracție în sine, atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori. Dar mai mult decât un simplu element de mobilier urban, această bancă a devenit o emblemă a comunității, îndemnându-i pe oameni să se conecteze cu bucuria pură a naturii și să privească lumea dintr-o perspectivă proaspătă.

“Această inițiativă a inspirat apariția Asociației Big Bench Community Project (BBCP) în 2015, cu misiunea de a promova și sprijini crearea de bănci uriașe, menținându-le caracterul autentic și non-profit. În timp, BBCP s-a dezvoltat într-o fundație în 2021, concentrându-se pe susținerea dezvoltării și reglementării proiectelor noi legate de Big Bench. Fundația a fost implicată activ în proiecte conexe și în inițiative caritabile, cu un accent deosebit pe implicarea copiilor în activități artistice. Nu este de neglijat faptul că BBCP nu comercializează băncile Big Bench, ci încurajează și sprijină comunitățile locale să le integreze în peisajul urban. Această abordare colectivă aduce o notă de bucurie, estetică și schimbare în modul în care percepem lumea din jur”, anunță inițiatorii proiectului.

Banca are propriul pașaport

În plus, pentru a face experiența vizitării băncilor Big Bench și mai memorabilă, BBCP a lansat pașaportul Big Bench. Fiecare bancă uriașă este reprezentată printr-un timbru special în acest pașaport, aducând aminte de locul unic și oferind o modalitate distractivă de a aduna amintiri.

Astfel, ceea ce a început ca o idee inedită a devenit un adevărat fenomen cultural, încurajându-i pe oameni să descopere frumusețea în detaliile familiare și să adopte o perspectivă nouă asupra lumii.

În România, acest proiect este adus de cei de la Agrovillage&Labașinț Forest, care au mari speranțe pentru această bancă Big Bench, văzând-o ca simbol al renașterii comunității care a trăit în această zonă timp de sute de ani.

 

Daniel Groza și-a început cariera de jurnalist în anul 1997, în presa locală, ca reporter la ziarul Redeșteptarea din Lugoj (6 ani), ziar la care a continuat ca redactor-șef (7 ani). A mai fost ... vezi toate articolele

Citește și