Asistenta de la SNSPA a lui Alfred Bulai, AUDIATĂ ca martor în dosarul în care fostul profesor universitar este acuzat de agresiune sexuală

Publicat: 21/08/2024, 10:47
Actualizat: 21/08/2024, 10:49

Corina Ioana Benga, asistenta de la SNSPA a fostului profesor Alfred Bulai, este audiată ca martor la Secția 2 Poliție. Reamintim că profesorul Alfred Bulai este acuzat că ar fi hărţuit sexual mai multe studente. El a fost, deja, înlăturat din toate funcțiile pe care le deținea în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

În același timp, martori și alte persoane vătămate au fost audiați în dosarul SNSPA, deschis în urma apariţiei în spaţiul public a investigaţiei jurnalistice în care mai multe tinere îl acuză de hărţuire sexuală pe profesorul Alfred Bulai.

Ce a făcut Alfred Bulai, după ce a fost acuzat de hărțuire

Reporterii CANCAN.RO s-au întâlnit, întâmplător, cu profesorul Alfred Bulai acum două săptămâni. Profesorul demis, care nu mai fusese văzut de la izbucnirea scandalului, s-a urcat într-o mașină roșie, care l-a dus la un bancomat de unde a scos niște bani. Șoferul, o femeie care ar fi, spun sursele Cancan, chiar avocatul lui.

Percheziţii în dosarul în care sociologul Alfred Bulai este acuzat de fostele studente

Polițiștii din Capitală au făcut, marți, percheziţii în dosarul în care sociologul Alfred Bulai, profesor demis de la Facultatea de Științe Politice, este acuzat de foste și actuale studente de hărțuire și agresiune sexuală. Surse judiciare au spus, pentru GÂNDUL, că perchezițiile au avut loc la trei sedii ale SNSPA.

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Ştiinţe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, a fost audiat și el în calitate de martor, marți, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după perchezițiile la sediile SNSPA.

Acesta a făcut dezvăluiri șocante, la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, acolo unde a fost audiat, marți, în calitate de martor, în cazul „Alfred Bulai.”

Politologul a declarat că, potrivit procurorilor, o studentă a fost înfometată în timpul practicii cu profesorul Alfred Bulai. Studenta a avut nevoie de asistență medicală.

„Discuția a fost foarte plăcută, și sper că ambele părți, și Parchetul și SNSPA au obținut informații suficiente, pentru că și eu am aflat lucruri pe care nu le știam (…) nu au existat întrebări legate de domnul Pieleanu”, a declarat Cristian Pîrvulescu la ieșirea de la Parchet.

„Acea înfometare a făcut parte dintr-un experiment”

Politologul a făcut apoi dezvăluiri șocante, referitor la activitatea profesorului Bulai.

„Nu știam că una dintre studentele noastre a fost înfometată în timpul practicii și că a avut nevoie de asistență medicală, și alte lucruri de genul acesta pe care domnul procuror mi le-a descris în momentul în care am avut discuția. Sunt foarte multe lucruri pe care noi nu le știam despre modul în care se desfășura practica (…)

Acea înfometare a făcut parte dintr-un experiment. Este adevărat că a fost cu acordul studentei, dar nu cred că niciodată o studentă își dorește să leșine din cauza foamei”, a mai declarat Cristian Pîrvulescu la ieșirea de la audieri.

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre Alfred Bulai: „Studenții spuneau că era homofob și sexist”

Cristian Pîrvulescu a făcut declarații și la intrarea la audieri, atunci când a precizat că studenții se plângeau de limbajul lui Alfred Bulai, iar reproșurile erau că cel acuzat de hărțuire era sexist și homofob.

„Au existat discuții cu studenții, dar niciodată nu au existat probe. Fără probe nu se poate opera niciun fel de acțiune. Au fost discuții cu studenții, nu cu studentele. Au fost discuții pe care decanul le are cu studenții, să vadă ce se întâmplă în facultate. Erau discuții referitoare la limbaj (limbajul lui Alfred Bulai – n.r.). Avea un limbaj care la Facultatea de Științe Politice era puțin ieșit din comun (…) era sexist, era homofob, cam acestea erau reproșurile pe care le-au făcut studenții”, a declarat Cristian Pîrvulescu la intrarea în Parchet.

Potrivit politologului, decanul nu are o putere foarte mare în acest caz, „mai ales când este vorba de un director de departament”.

„Ar fi necesară o schimbare radicală a legislației privind hărțuirea sexuală (…) Este importantă definirea clară a hărțuirii sexuale în legislație, care în momentul de față nu este pedepsită corespunzător”, a mai declarat Cristian Pîrvulescu.

CITEȘTE ȘI:

Profesorul Alfred Bulai va fi AUDIAT de Poliție, după acuzațiile de hărțuire sexuală

Alfred Bulai, cercetat PENAL, după ce mai multe studente l-au acuzat de hărțuire sexuală

Cristian Pîrvulescu, dezvăluiri șocante după audierile în cazul „Alfred Bulai”: O studentă a fost înfometată în timpul practicii, într-un experiment

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800". Noua lege...
Cât costă în 2024 un 'alendelon'? Haina inspirată de actor se vinde cu sute de...
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
Safari cu urși pe Transfăgărășan, noua ofertă din cataloagele agențiilor de turism. Cât costă periculoasa...
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai...
VIDEO Camerele de supraveghere au surprins momentul în care iahtul de lux al magnatului dispărut...
Primele imagini cu iubita care i-a spart casa! Şi-a părăsit partenera și a fugit la...
Afacerea INEDITĂ cu care doi români au dat lovitura. Carnea este dietetică si nu conține...
11 judeţe intră sub avertizare de cod galben de ploi şi vijelii. Restul ţării rămâne...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
Țeapa luată de Carmen de la Sălciua de la o colegă de breaslă după ce...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Cel mai bun ulei de motor în 2024. Experții îl recomandă cu încredere
Barack şi Michelle Obama, îndemn de susţinere pentru Kamala Harris la Convenţia Democrată: „America, speranţa...
S-a AFLAT de UNDE a venit ASTEROIDUL care a ucis DINOZAURII!
Ungaria va bloca România. Ungurii sunt o amenințare pentru țara noastră
Toți pesnionarii vor primi acest document. S-a dat ordin
„Nu, scumpu...”. Reacția dură a Daianei din online, după ce s-au văzut la TV imaginile...
Soțul doctoriței Gavril, lovitură de grație! E terifiat!
Cu ce i-a așteptat soacra Gabrielei Cristea fiul și nora, la întoarcerea din vacanță? Tavi...
Vremea se schimbă radical! Ploi torențiale și vijelii în jumătate din țară, caniculă în cealaltă...
BANCUL ZILEI. Profesorul, enervat la culme: - Ce pune, mă Bulă, tac-tu pe ouă?
Soprana australiană Nellie Melba, o divă uitată. A avut parte de funerariile unui monarh