Corina Ioana Benga, asistenta de la SNSPA a fostului profesor Alfred Bulai, este audiată ca martor, miercuri, la Secția 2 Poliție. Alfred Bulai, demis recent din toate funcțiile pe care le ocupa la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, este acuzat de foste și actuale studente de hărțuire și agresiune sexuală. Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a deschis un dosar penal, în care acum se fac cercetări in rem, pentru folosirea funcţiei în scop sexual, în cazul lui Alfred Bulai.
UPDATE: Corina Benga a fost audiată mai bine de șase ore. Asistenta lui Alfred Bulai a plecat de la Secția 2 Poliție în jurul orei 16:20.
Asistenta lui Alfred Bulai a ajuns în jurul orei 09:50 la secția de poliție, unde a fost citată să dea declarații în calitate de martor. Corina Benga a venit însoțită de avocat și, la intrare, nu a vrut să facă nicio declarație despre agresiunile reclamate de fostele studente de la SNSPA ale lui Bulai.
În același dosar, martori și alte persoane vătămate au fost audiați în dosarul SNSPA, deschis în urma apariţiei în spaţiul public a investigaţiei jurnalistice în care mai multe tinere îl acuză de hărţuire sexuală pe profesorul Alfred Bulai.
Reporterii CANCAN.RO s-au întâlnit, întâmplător, cu profesorul Alfred Bulai acum două săptămâni. Profesorul demis, care nu mai fusese văzut de la izbucnirea scandalului, s-a urcat într-o mașină roșie, care l-a dus la un bancomat de unde a scos niște bani. Șoferul, o femeie care ar fi, spun sursele Cancan, chiar avocatul lui.
Polițiștii din Capitală au făcut, marți, percheziţii în dosarul în care sociologul Alfred Bulai, profesor demis de la Facultatea de Științe Politice, este acuzat de foste și actuale studente de hărțuire și agresiune sexuală. Surse judiciare au spus, pentru GÂNDUL, că perchezițiile au avut loc la trei sedii ale SNSPA.
Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Ştiinţe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, a fost audiat și el în calitate de martor, marți, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după perchezițiile la sediile SNSPA.
Acesta a făcut dezvăluiri șocante, la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, acolo unde a fost audiat, marți, în calitate de martor, în cazul „Alfred Bulai.”
Politologul a declarat că, potrivit procurorilor, o studentă a fost înfometată în timpul practicii cu profesorul Alfred Bulai. Studenta a avut nevoie de asistență medicală.
„Discuția a fost foarte plăcută, și sper că ambele părți, și Parchetul și SNSPA au obținut informații suficiente, pentru că și eu am aflat lucruri pe care nu le știam (…) nu au existat întrebări legate de domnul Pieleanu”, a declarat Cristian Pîrvulescu la ieșirea de la Parchet.
Politologul a făcut apoi dezvăluiri șocante, referitor la activitatea profesorului Bulai.
„Nu știam că una dintre studentele noastre a fost înfometată în timpul practicii și că a avut nevoie de asistență medicală, și alte lucruri de genul acesta pe care domnul procuror mi le-a descris în momentul în care am avut discuția. Sunt foarte multe lucruri pe care noi nu le știam despre modul în care se desfășura practica (…)
Acea înfometare a făcut parte dintr-un experiment. Este adevărat că a fost cu acordul studentei, dar nu cred că niciodată o studentă își dorește să leșine din cauza foamei”, a mai declarat Cristian Pîrvulescu la ieșirea de la audieri.
Cristian Pîrvulescu a făcut declarații și la intrarea la audieri, atunci când a precizat că studenții se plângeau de limbajul lui Alfred Bulai, iar reproșurile erau că cel acuzat de hărțuire era sexist și homofob.
„Au existat discuții cu studenții, dar niciodată nu au existat probe. Fără probe nu se poate opera niciun fel de acțiune. Au fost discuții cu studenții, nu cu studentele. Au fost discuții pe care decanul le are cu studenții, să vadă ce se întâmplă în facultate. Erau discuții referitoare la limbaj (limbajul lui Alfred Bulai – n.r.). Avea un limbaj care la Facultatea de Științe Politice era puțin ieșit din comun (…) era sexist, era homofob, cam acestea erau reproșurile pe care le-au făcut studenții”, a declarat Cristian Pîrvulescu la intrarea în Parchet.
Potrivit politologului, decanul nu are o putere foarte mare în acest caz, „mai ales când este vorba de un director de departament”.
„Ar fi necesară o schimbare radicală a legislației privind hărțuirea sexuală (…) Este importantă definirea clară a hărțuirii sexuale în legislație, care în momentul de față nu este pedepsită corespunzător”, a mai declarat Cristian Pîrvulescu.
CITEȘTE ȘI:
Profesorul Alfred Bulai va fi AUDIAT de Poliție, după acuzațiile de hărțuire sexuală
Alfred Bulai, cercetat PENAL, după ce mai multe studente l-au acuzat de hărțuire sexuală