Au apărut primele cireșe românești, doar că prețul este încă departe de a fi unul pentru toate buzunarele. În ultimii ani, prețul cireșelor a devenit subiect de bancuri și dezbateri intense pe rețelele de socializare.
Suntem la jumătatea primăverii, iar prețul cu care se vând primele cireșe românești este unul ireal.
În piețele agroalimentare au început, deja, să apară primele cireșe românești. Clienții trec, însă, pe lângă tarabe, privesc prețurile și nu se opresc. Unii își fac cruce, alții spun că așa ceva „nu s-a mai pomenit”.
Dacă în urmă cu două săptămâni, în Constanța, se vindeau și cu 250 lei/kg, acum au mai coborât și sunt la „superofertă”, cum se laudă producătorii.
Pe Internet, de exemplu, un anunț spune că cireșele românești, „certificare ecologic, produs sezonier”, costă „doar” 68 de lei/kg.
Pentru cine nu își permite să dea atâția bani, există și alternativa „la bucată”. Da, ați citit bine, în orașul de la malul mării se vând cireșe și la bucată. Iar o singură cireașă costă 2 lei.
Imaginea care face cât o mie de cuvinte a fost postată de un constănțean pe Facebook. În scurt timp, fotografia a strâns zeci de comentarii.
„Foarte bune de privit!”, „Cele cu carne la prețul aurului”, „La prețul ăsta sigur sunt umplute cu… carne!”, „Le-aș mânca cu paine sa mă satur pentru un an”, au fost doar câteva dintre comentarii.
Altfel, pentru cine crede că cireșele sunt scumpe, să știe că pepenii se vând cu 19,5 lei/kg. Și cum la vânzare nu sunt decât pepeni de la 8 kg în sus, pentru acest fruct românul trebuie să plătească și 200 de lei.