Prima pagină » Actualitate » Au fost confirmate încă trei noi cazuri de variola maimuței în România

Au fost confirmate încă trei noi cazuri de variola maimuței în România

Au fost confirmate încă trei noi cazuri de variola maimuței în România
Variolei maimuţei

Trei noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România. Oficialii sanitari au precizat că este vorba despre trei bărbați din București, cu vârste de 24, 33 și, respectiv, 38 de ani. Cei trei pacienți infectați se află, în prezent, în izolare.

Medicii au precizat că starea de sănătate a celor trei persoane infectate cu variola maimuței este una bună. Unul dintre pacienți este internat în spital, iar ceilalți doi se află în izolare la domiciliu. În acest moment, autoritățile desfășoară anchetele epidemiologice pentru stabilirea contacților direcți a celor trei bărbați.

Anterior, un bărbat de 40 de ani din București a fost confirmat cu variola maimuței, în data de 23 iunie. Pacientul a fost internat în spital, iar specialiștii au stabilit că va rămâne în izolare. Până în acest moment, 9 pacienți au fost diagnosticați cu variola maimuței în România.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat că peste 3.400 de cazuri de variola maimuței și un deces au fost confirmate la nivel global, până miercurea trecută, majoritatea fiind raportate în Europa. Virusul a apărută prima oară în Africa și a început să se răspândească și în țările europene de la începutul lunii mai.

OMS a mai precizat că, din 17 iunie, 1.310 de noi cazuri au fost raportate agenţiei, alte opt ţări raportând în premieră cazuri de variola maimuţei, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că focarul global de variola maimuţei este o ameninţare pentru sănătate, dar nu reprezintă, pentru moment, o urgenţă sanitară globală. Potrivit responsabililor medicali, focarul pare să fie concentrat în rândul bărbaţilor care au avut relaţii sexuale cu mai mulţi alţi bărbaţi.

Variola maimuţei se răspândeşte prin contact fizic apropiat și produce, la un moment dat, o fază de erupţii cutanate, care pot fi deranjante. Deşi boala are potenţialul de a deveni mortală, ea este, totuşi, o boală tratabilă.

Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, ... vezi toate articolele

Citește și