Au fost descoperite aproape 2.000 de bile negre misterioase pe plajele din Sydney. Autoritățile nu-și pot explica modul în care au apărut

Publicat: 20 10. 2024, 08:02
Descoperire uluitoare pe mai multe plaje din Australia / sursă foto: Envato

Aproximativ 2.000 de bile negre au fost descoperite pe 7 plaje din Australia, una dintre acestea fiind Bondi, o zonă populară în rândul turiștilor. Autoritățile nu își pot explica modul în care au apărut aceste bile, iar mai multe persoane îmbrăcate în haine de protecție au intervenit pentru a ridica o parte din acestea. Temporar, accesul turiștilor a fost restricționat.

Pe 7 plaje din Sydney, inclusiv pe Bondi, o zonă apreciată de turiști, au fost găsite aproximativ 2.000 de bile negre. Autoritățile nu își pot explica modul în care au apărut și încă se fac verificări în laborator, pentru a afla ce conțin aceste bile. Pe plajele australiene, accesul a fost restricționat, o bună perioadă, pentru turiști. Mai multe persoane îmbrăcate în haine de protecție au intervenit pentru a ridica o parte din bilele situate pe plaje.

Accesul turiștilor a fost restricționat pe plajele Clovelly și Maroubra (zona de nord), în cursul zilei de joi, 17 octombrie. Plajele Bondi, Tamarama și Bronte au fost și ele închise publicului, din motive de precauție, arată The Guardian. Cu o zi în urmă, ar fi fost observate „pete suspecte de petrol” pe suprafața mării.

Autoritățile s-au temut că cele aproape 2.000 de bile negre ar putea să conțină substanțe toxice. Motiv pentru care s-a decis ca accesul pe plaje să nu poate fi posibil în rândul turiștilor. Recent, însă, după ce au fost emise o parte din rezultatele laboratorului, au decis ca plajele să fie redeschise publicului, avertizându-i pe oameni să nu atingă aceste bile.

Rezultate preliminare din laborator: ce ar conține cele aproape 2.000 de bile negre?

Odată cu această descoperire, o parte din bilele colectate de pe cele 7 plaje australiene au fost supuse testelor, în laborator. Inițial, s-a crezut că bilele ar conține gudron. Potrivit unor rezultate preliminare, se ia în considerare o altă variantă: bilele negre ar fi formate din acizi grași.

„Pe baza informațiilor oferite de Autoritatea pentru Protecția Mediului, putem confirma că bilele sunt alcătuite din acizi grași, substanțe chimice compatibile cu cele găsite în produsele de curățare și cosmetice, amestecate cu puțină păcură”, a declarat Mark Hutchings, șeful maritim din New South Wales, potrivit Sky News.

Vezi și Descoperire unică în istoria omenirii, făcută de NASA. Ce au găsit, la 100 ani lumină de Terra

Vezi și Oamenii de ştiinţă au descoperit viermi GIGANȚI sub scoarţa terestră, pe fundul oceanelor. Unde se află zona vizată

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)