Prima pagină » Actualitate » Au fost pregătite 100.000 de SARMALE pentru pelerinii care au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Au fost pregătite 100.000 de SARMALE pentru pelerinii care au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Pelerinajul dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva la Iași a atras un număr record de credincioși. Anul acesta, comunitatea locală a pregătit peste 100.000 de sarmale pentru pelerini, simbolizând ospitalitatea și solidaritatea acestora în fața efortului de a participa la acest eveniment religios important.

Racla Sfintei Cuvioase Parascheva rămâne deschisă pentru toți credincioșii care sosesc la Iași, oferindu-le oportunitatea de a se închina și de a se ruga. Anul acesta, pelerinajul a atras un număr record de oameni, iar timpul de așteptare pentru a ajunge la raclă a ajuns până la 8 ore. Această tradiție este una profund înrădăcinată în cultura ortodoxă română, iar pelerinii vin din toate colțurile țării cu speranța de a primi binecuvântări.

Voluntarii au pregătit 100.000 de sarmale

Un aspect remarcabil al acestui eveniment este masa tradițională cu sarmale pregătite de cantina socială din Iași.  În ultimele zile, au fost pregătite peste 100.000 de sarmale pentru pelerini. Această masă caldă este binevenită după orele lungi de așteptare, iar pelerinii pot savura sarmalele fie pe loc, fie le pot lua la pachet.

De-a lungul anilor, numărul sarmalelor preparate a crescut constant, reflectând astfel creșterea numărului de pelerini care participă la acest eveniment. De exemplu, anul acesta s-au pregătit 100.000 de sarmale, o dovadă a generozității și ospitalității comunității locale. Această masă simbolizează de asemenea solidaritatea și unitatea dintre credincioși.

Pelerinii au declarat că orele de așteptare sunt compensate de bucuria de a primi aceste sarmale delicioase. Astfel, masa cu sarmale devine o parte integrantă a ritualului pelerinajului, un moment de întâlnire și generozitate între oameni.

Așadar, sărbătoarea Sfintei Parascheva reprezintă nu doar un act de credință, ci și un simbol al comunității și al ospitalității românești. Această combinație între spiritualitate și tradiție face ca pelerinajul să fie o experiență memorabilă pentru toți cei prezenți.

 

Sursă: Antena 1

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI:

Aurora Boreală a oferit un SPECTACOL extraordinar pe cerul României. Nuanțele de roșu au fost vizibile din aproape toată țara

Un fenomen meteo extrem a surprins Africa de Sud. Un strat de ZĂPADĂ s-a așternut peste peisajul african

Adulții cu vârsta de peste 40 de ani sunt mai predispuși la 17 tipuri de CANCER. Cu ce sfaturi vin specialiștii

Patricia este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Filologie, Japoneză-Engleză. A continuat cu Masteratul pentru Traducerea Textului Literar ... vezi toate articolele

Citește și