AUR solicită ridicarea restricțiilor în noaptea de Înviere. “Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina”
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită ridicarea restricțiilor în noaptea de Înviere, în opinia formațiunii politice “cea mai importantă sărbătoare a creștinilor”.
Pe scurt, AUR vrea eliminarea restricțiilor existente din cauza pandemiei de COVID-19 pe 4 aprilie, când Paștele este sărbătorit de catolici, dar și pe 2 mai, în cazul ortodocșilor. Alianța pentru Unirea Românilor a făcut apelul către Guvern și Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).
“Este necesară derogarea de la restricțiile de deplasare între orele 23:00-05:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 și prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut”, se arată într-un comunicat al AUR.
AUR, mesaj ferm, cu doar câteva săptămâni înainte de Paște: “Ne vom lupta pe toate căile!”
“Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament și în afara lui, ca aberația de anul trecut să nu se mai întâmple. Este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, una a bucuriei și nădejdii, a credinței depline în Iisus Hristos, a învierii Lui și a noastre. Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da și celor rătăciți, care ne țin departe de Biserică și ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul și să le îndrume fapta”, a declarat și senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR, potrivit România TV.
Totodată, AUR și-a reafirmat poziția de respingere a tuturor măsurilor pe care le-a luat Guvernul în ultima perioadă, în opinia reprezentanților partidului total dezastruoase.
Virgil Musta: “Mă tem că nu vom avea Sărbătorile dorite!”
“Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a declarat Virgil Musta, şeful secţiei COVID de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.