Pictorul Aurel Pătrașcu, un artist a cărui activitate se întinde pe mai multe decenii, începând cu anul 1978, și-a prezentat lucrările de pictură și grafică la Biblioteca Metropolitană din București. ”O operă de artă este rezultatul unic al unui unic temperament”, spunea Oscar Wilde, iar Aurel Pătrașcu nu poate face excepție într-un context contemporan în care, din păcate, drumul către artă și trăirea artistică este din ce în ce mai sinuos.
Vernisajul expoziției de pictură și grafică a avut loc miercuri, 14 iulie, de la ora 18.00, bucurându-se de un număr foarte mare de admiratori ai artistului și de iubitori de artă.
Membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Aurel Pătrașcu a absolvit Academia Națională de Artă din Capitală – promoția 1992 – și de-a lungul timpului, lucrările sale au putut fi văzute și admirate în cadrul unor numeroase expoziții, personale sau de grup, nu numai în România, ci și în străinătate.
Această expoziție face parte din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică ”Temeiuri” și este curatoriată de reputatul critic de artă Radu George Serafim și de Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice.
Toți iubitorii de artă pot vizita, gratuit, această expoziție personală a artistului Aurel Pătrașcu în perioada 14 iulie – 4 august, gratuit, conform programului Artotecii BMB.
Organizatorii – Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București – precizează că, așa cum se întâmplă de fiecare dată, acest eveniment cultural se va desfășura în condiții de deplină siguranță – în contextul pandemiei de coronavirus -, atât pentru public, cât și pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Aurel Pătrașcu a primit – în anul 2002 – Premiul I la Salonul Internațional de Pictură al Cluburilor UNESCO, desfășurat la Pireu, Grecia. A fost director artistic al Târgului International de Arte Vizuale, organizat succesiv la Muzeul National de Arta București, Palatul Cotroceni, Circul de Stat, Teatrul National București, între 1998 și 2002.
În anul 2007, artistul a fost director artistic al Târgului International de Arte Visuales, ediția a V-a, desfășurată la ROMEXPO, în București.