Prima pagină » Actualitate » Austria a intrat oficial în lockdown: angajații lucrează de acasă, magazinele neesențiale sunt închise, la fel și restaurantele, barurile și teatrele

Austria a intrat oficial în lockdown: angajații lucrează de acasă, magazinele neesențiale sunt închise, la fel și restaurantele, barurile și teatrele

Austria a intrat oficial în lockdown: angajații lucrează de acasă, magazinele neesențiale sunt închise, la fel și restaurantele, barurile și teatrele

Austria a intrat oficial în lockdown de țară pentru maximum 20 de zile, începând de luni, 22 noiembrie. Astfel, începând de la miezul nopții, austriecii au fost rugați să lucreze de acasă, iar magazinele neesențiale s-au închis, scrie BBC. Amintim că, în Austria, vaccinarea împotriva COVID va deveni obligatorie începând cu 1 februarie 2022.

Zeci de mii de oameni au protestat în Viena înaintea lockdown-ului. Au fluturat steaguri naționale și pancarte pe care scria „Libertate”, au strigat „Rezistență!” și au huiduit poliția.

Sursă foto: Captură video Euronews

Acesta este al patrulea lockdown de țară al Austriei de la începutul pandemiei. Autoritățile au ordonat angajaților să rămână acasă, cu excepția lucrătorilor esențiali. Restaurantele, barurile, saloanele de frumusețe, teatrele și magazinele neesențiale sunt oficial închise de astăzi. Aceste măsuri vor continua până pe 12 decembrie, însă oficialii au spus că va fi o reevaluare după 10 zile.

Măsurile vin ca răspuns la numărul record de cazuri noi de Covid-19 din ultima perioadă, dar și ca urmare a faptului că Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest – doar 65%.

Între timp, în Europa, unde mai multe țări au început să impună din nou restricții mai dure pe fondul revenirii cazurilor de coronavirus, au avut loc proteste violente. Oamenii au ieșit în stradă în Țările de Jos și Belgia.

OMS: Fără restricții, ar mai putea muri o jumătate de milion de europeni până la primăvară

Sâmbătă, directorul regional al OMS, Dr. Hans Kluge, a declarat pentru BBC că, dacă nu sunt înăsprite măsurile în Europa – cum ar fi vaccinurile, purtarea măștilor și permisele Covid pentru locații – până în primăvara viitoare ar putea fi înregistrate încă o jumătate de milion de decese.

Săptămâna trecută, Austria a devenit prima țară europeană care a impus prin lege vaccinarea împotriva Covid-19, legea urmând să intre în vigoare în februarie. Politicienii din Germania dezbat măsuri similare, deoarece unitățile de terapie intensivă de acolo sunt pline și numărul cazurilor a atins noi recorduri.

Autor

Citește și