Prima pagină » Actualitate » Avertizor din SUA, răsplătit de autorități cu aproape 280 de milioane de dolari în urma informaţiilor valoroase oferite

Avertizor din SUA, răsplătit de autorități cu aproape 280 de milioane de dolari în urma informaţiilor valoroase oferite

Avertizor din SUA, răsplătit de autorități cu aproape 280 de milioane de dolari în urma informaţiilor valoroase oferite
Image: 6078798, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful; Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes

Autoritățile americane au răsplătit un avertizor cu suma de 279 de milioane de dolari, recompensa acordată acum, de către Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), fiind dublă față de suma de 114 milioane de dolari, plătită în octombrie 2020.

Acum, avertizorul respectiv (informator) a fost răsplătit datorită informaţiilor valoroase oferite de acesta, care au ajutat autorităţile de reglementare în aplicarea legii, scrie Reuters.

Șefa Biroului pentru avertizori al SEC, Creola Kelly, susține că informatorul a oferit o asistență susținută care a constat în declarații verbale și scrise și care au fost esențiale pentru acțiunile ulterioare.

Recompensele acordate avertizorilor pot varia de la 10% la 30% din banii încasaţi, atunci când sancţiunile băneşti depăşesc 1 milion de dolari.

În comunicatul transmis către presă, Comisia nu a dezvăluit natura informațiilor și nici identitatea celui care le-a furnizat.

„După cum arată această recompensă, există un stimulent semnificativ pentru ca avertizorii să ofere informaţii exacte despre potenţialele încălcări ale legii privind valorile mobiliare”, susține Gurbir Grewal, directorul Diviziei de aplicare a SEC.

Plăţile se fac dintr-un fond de protecţie a investitorilor, care a fost înfiinţat de Congres şi finanţat în întregime prin sancţiuni monetare plătite SEC de către cei care încalcă legea valorilor mobiliare.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și