O situație îngrijorătoare se întâmplă în Prahova: 25 de centre de vaccinare din judeţ nu pot fi deschise din cauza lipsei personalului. Autorităţile caută urgent personal medical pentru campania de imunizare.
Potrivit Prefecturii Prahova, se caută personal medical de specialitate, care să asigure buna desfăşurare a procesului de vaccinare anti Covid-19.
Implicarea în campania de vaccinare poate suplimenta veniturile persoanelor calificate să desfăşoare activităţi medicale cu sume considerabile. Un medic poate câştiga în campania de vaccinare anti Covid-19 circa 15.000 lei lunar, sume asigurate de la bugetul de stat”, au transmis reprezentanţii Prefecturii.
Conform acestora, în baza unui contract de prestări servicii, primăriile localităţilor în care vor funcţiona centrele de vaccinare vor plăti 90 lei / oră pentru medici, 45 lei /oăa pentru asistenţi şi 20 lei /oră pentru registratori.
„Lipsa personalului medical este o problemă majoră la nivelul judeţului Prahova, motiv pentru care implicarea tuturor este foarte importantă pentru a putea deschide noi centre de vaccinare. Este motivul pentru care facem apel public către toţi medicii în a se alătura campaniei de vaccinare şi în lupta anti Covid-19”, a transmis Prefectura Prahova.
Potrivit acesteia, aproximativ 25 de centre de vaccinare din Prahova nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical, iar în 20 de localităţi imunizarea populaţiei ar putea fi întârziată.
România a înregistrat 4.989 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică (GCS).
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate și 93 de decese asociate COVID-19.
În total, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internate 1.126 de persoane cu forme severe ale bolii.
Până astăzi, 21.056 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 08.03.2021 (10:00) – 09.03.2021 (10:00) au fost raportate 93 de decese (56 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.