Prima pagină » Actualitate » Avem eticheta! Din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan

Avem eticheta! Din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan

Avem eticheta! Din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan

Toba de porc, o delicatesă tradițională în bucătăria românească, este fabricată din diverse părți ale porcului, care sunt fierte și apoi amestecate cu condimente și gelatină pentru a obține o textură specifică.

Însă, atunci când cumperi din magazine, este nevoie să citeșri eticheta pentru a descoperi ceea ce conține preparatul. La o privire atentă, unul dintre sortimentele de tobă de porc – atât de căutată în această perioadă – conține o mulțime de ingrediente, care mai de care mai sintetic.

Așadar, din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan?

Iată lista de ingrediente: ciolan de porc fără șorici, apă, gelatină, antioxidant (acid ascorbic), dextroză, sare, arome naturale, arome, condimente, conservant (nitrid de sodiu).

Însă, în varianta naturala toba de porc conține cu totul altceva. Iată o rețetă de tobă de porc clasică, așa cum fac gospodinele din România.

Ingrediente

700 g şorici;
3 bucăţi de urechi de porc;
300 g piept de porc;
3 bucăţi rinichi porc;
2 bucăţi picioare porc;
2 bucăţi limbă de porc;
400 g spată de porc;
500 g ficat de porc.

Condimente

boabe de piper;
piper proaspăt măcinat;
foi de dafin;
2 buc usturoi;
sare după gust;
enibahar şi coriandru.

Mod de preparare

Pune ingredientele într-o oală mare și acoperă-le cu apă rece.  Fierbe la foc mic până când carnea este foarte fragedă și se desprinde ușor de pe oase. Acest proces poate dura câteva ore, depinde de tipurile de carne folosite. Bucătarii profesioniști recomandă să folosești din plin condimentele care vor da gust preparatului. Aceștia adaugă din plin foi de dafin și în oala în care fierbi organele. De asemenea, este indicat să utilizezi puțin usturoi pentru ca aroma sa să nu acopere celelalte ingrediente sau alimente.

Așază amestecul într-o formă de toba și nivelează-l. Poți adăuga fasii de coaja de lamaie deasupra pentru un plus de arome. Lasă toba la rece, în frigider, până când se întărește complet. Toba de porc poate fi tăiată în felii și servită rece, de obicei, cu muștar și pâine proaspătă.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele