În această perioadă, multe persoane ajung la spital cu viroză, gripă sau răceală și o tuse persistentă. În plus, medicii avertizează că o tuse care durează mai mult de trei săptămâni ar trebui să ridice semne de îngrijorare!
Medicii de boli infecționase trag un semnal de alarmă în rândul persoanelor care tușesc. O tuse care persistă, deja, de mai bine de trei săptămâni ar trebui să ridice semne de îngrijorare și de întrebare, iar pacienții să se prezinte la doctor. În această perioadă, multe persoane ajung la spital cu viroze, gripă sau răceală.
Potrivit lor, o tuse care persistă de câteva săptămâni ar putea fi asociată fie cu o infecție cu mai multe virusuri, fie cu o suprainfecție. De asemenea, medicii avertizează asupra bolilor virale care apar preponderent în perioada rece. În cazul copiilor, de exemplu, sunt întâlnite 5 tipuri, și anume;
Complicațiile bacteriene necesită prescripția unor antibiotice. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, consumul de antibiotice a scăzut, anul trecut, cu 10,20%. Datele mai indică faptul că România are cea mai mare rezistență la antibiotice, la nivel european, arată Antena 3 CNN.
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ
Sursă video: Antena 3 CNN