Avertizare meteo pentru București: Ploi, descărcări electrice și vânt puternic, luni și marți
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizate meteo pentru București, valabilă luni și marți, când urmează o perioadă cu ploi, descărcări electrice și vânt puternic.
Astfel, potrivit meteorologilor, prognoza specială va fi în vigoare de luni, la ora 15.00, până marți, la ora 23.00. Potrivit specialiștilor, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul serii și al nopții de luni spre marți (17/18 mai), când vor fi perioade cu averse slabe și posibil descărcări electrice.
Din dimineața zilei de marți vântul va avea intensificări, mai susținute după-amiaza și seara, când la rafală se vor depăși viteze de 60-65 km/h.
Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 24 de grade, iar temperatura minimă va fi de 12…13 grade.
Prognoza meteo, 17 mai 2021. Instabilitate atmosferică, în a doua parte a zilei
Potrivit prognozei meteo de luni, 17 mai 2021, vremea va fi răcoroasă în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice în a doua decadă a lunii mai.
Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice în vestul, centrul şi nordul ţării, în zonele montane şi submontane şi pe alocuri în restul teritoriului.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat, cu precădere la munte şi în nord-vest, 20-25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.
Vremea în săptămâna 17–23 mai: scad temperaturile, vor fi ploi mai multe și ninsori pe crestele montane
Niciuna din zilele săptămânii care a început luni, 17 mai, nu va scăpa de precipitații, iar temperaturile vor fi chiar și cu 8 grade sub valorile perioadei.
În Banat, Crișana, Maramureș vor fi precipitații și de 40 – 50 l/mp, iar prin zonele montane, chiar spre 70 – 80 l/mp. În Transilvania, Oltenia și Muntenia, cantitățile de precipitații ajung la 15 – 20 l/mp, în timp ce Moldova și Dobrogea au parte de o nouă săptămână cu puține ploi, cantitățile de apă care vor cădea nedepășind 5 – 7 l/mp.
Schimbările se datorează unor câmpuri de presiune scăzută, cu mase de aer umed, reci și foarte reci, de origina maritim polară, care vor afecta toate regiunile, până vineri. Abia în weekend-ul 22-23 mai, spre România va avansa o masă de aer mai cald, potrivit datelor de la Prognoze Meteo transmise pentru Gândul.