Prima pagină » Actualitate » Avion de vânătoare american F-16, prăbușit în Coreea de Sud

Avion de vânătoare american F-16, prăbușit în Coreea de Sud

Avion de vânătoare american F-16, prăbușit în Coreea de Sud

Un avion de vânătoare american F-16 s-a prăbușit luni, 11 decembrie, în Coreea de Sud. Incidentul a avut loc în timp ce avionul efectua un zbor de antrenament de rutină.

Pilotul a fost salvat după ce s-a catapultat, a anunțat unitatea Forțelor Aeriene americane din Coreea de Sud.

Pilotul, recuperat din Marea Galbenă

Pilotul a fost salvat în Marea Galbenă de către paza de coastă sud-coreeană și s-a întors la baza aeriană Kunsan, a precizat a 8-a escadrilă de vânătoare, într-un comunicat citat de Reuters.

Cauza urgenței era în curs de investigare, au adăugat americanii.

Comandantul unității, colonelul Matthew Gaetke, a declarat că este recunoscător pentru recuperarea pilotului și că acesta se află într-o stare bună.

Baza aeriană Kunsan, de pe coasta de vest a Coreei de Sud, este una dintre cele două baze aeriene principale folosite de armata americană în această țară.

România achiziționează 32 de avioane F-16

La sfârșitul lunii noiembrie, primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei au ajuns în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”, de la Borcea. Ceremonia de recepție a avioanelor de luptă s-a efectuat în prezența oficialilor români, norvegieni și americani.

Achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comandă NATO, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziție a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic inițial și a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii), conform Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”.

Citește AICI mai multe despre acest subiect

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și