Prima pagină » Actualitate » Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul lipsei apei calde și căldurii din București

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul lipsei apei calde și căldurii din București

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul lipsei apei calde și căldurii din București
Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul lipsei apei calde și căldurii din București. Sursa foto: Shutterstock

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în ceea ce privește lipsa apei calde și căldurii din București.

Anunțul a fost făcut de instituție marți, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din numeroase articole de presă despre lipsa apei calde şi a căldurii în toate sectoarele din Bucureşti.

Având în vedere că problema lipsei apei calde şi a căldurii reprezintă o chestiune de sănătate publică, mai ales că România se confruntă cu lupta împotriva virusului COVID-19, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, au fost efectuate demersuri la toate primăriile de sector, precum şi la Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a ne comunica măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condiţiilor de trai normale în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja.

Rezultatele demersului nostru vor fi făcute publice”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Probleme mari cu apa caldă și căldura în București

În plină iarnă și pandemie, mii de imobile din Capitală, majoritatea blocuri, nu au deloc apă caldă sau căldură ori agentul termic nu este livrat la parametri, astfel că apa caldă și caloriferele sunt mai tot timpul reci.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Primăria nu poate face decât unele reparaţii la ţevile de termoficare, în această iarnă, dar şi că în multe dintre cazuri, imediat după ce este finalizată lucrarea, ţeava plesneşte din nou. În aceste condiţii, bucureştenii vor avea trei luni de iarnă la fel ca ultimele două-trei săptămâni.

„Nu putem să facem mai mult decât am spus că vom face în campania electorală. Există un indicator şi acesta este câtă apă se pierde. Această cantitate de apă este de 3 ori mai mare decât acum 3 ani şi cu 50% mai mare decât acum un an. Asta este situaţia pe care am moştenit-o. Oricum, sistemul ăsta mergea târâindu-se de ani de zile. Acum s-a mai adăugat o chestiune, erau nişte lucrări care erau de cârpeală, care s-au făcut în fiecare an vara, şi care anul ăsta nu s-au făcut, este clar vina fostei administraţii. Nu mai spun că 4 ani nu s-au luat bani europeni şi nu s-au făcut lucrări temeinice”, a declarat Nicuşor Dan marţi seară.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele