Gândul a aflat ce subiecte au primit absolvenții clasei a XII-a la proba de Geografie de la examenul de Bacalaureat 2021, proba la alegere de la profilul umanist. Candidații au avut de rezolvat cerințele de pe varianta de subiecte cu numărul 1.
Primul subiect la BAC Geografie 2021 este notat cu 30 de puncte, la fel și subiectul al doilea și al treilea. Alte 10 puncte sunt acordate din oficiu.
SUBIECTUL I evaluează cunoştinţele referitoare la Geografia Europei, majoritatea cerinţelor (punctele A – E) făcând apel la observarea, citirea şi interpretarea Hărţii Politice a Europei.
La SUBIECTUL al II-lea, cerințele sunt din Geografia României, majoritatea (punctele A – E) făcând apel la observarea, citirea şi interpretarea Hărţii României.
SUBIECTUL al III-lea este structurat diferit şi vizează atât cunoştinţe şi competenţe din Geografia Europei, cât şi din Geografia României. Candidații au de rezolvat patru puncte, notate cu A, B, C, D, și au primit și câteva calcule pe baza unor grafice.
Absolvenții de liceu susțin miercuri, 30 iunie, la examenul de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării. În funcție de profil, elevii au optat pentru una dintre următoarele discipline: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Flosofie, Fizică, Chimie, Biologie și Informatică.
Peste 100.000 de candidați sunt înscriși la disciplinele de la profilul real, iar restul vor susține examenul la profilul umanist, potrivit datelor de la Ministerul Educației transmise la solicitarea Gândul.
Subiectele și baremele vor fi publicat și pe subiecte.edu.ro, la ora 15.00.
Examenul de Bacalaureat 2021 a început luni, 28 iunie, cu proba la Limba și literatura română, și a continuat marți cu proba la Matematică sau Istorie, în funcție de profilul urmat de cei aproximativ 130.000 de absolvenți de liceu înscriși la această sesiune.
Miercuri, absolvenții de clasa a XII-a susțin proba la alegere a profilului și specializării.
Absolvenții liceelor cu profilul umanist, specializările Filologie și Științe sociale, au putut alege între Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie. Candidații de la profilul real, specializările Matematică-informatică și Științe ale naturii, au putut alege să dea examen la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică.