Avem subiectele la BAC Sociologie 2021. Care au fost cerințele pe care le-au primit candidații
Gândul a aflat ce subiecte au primit absolvenții clasei a XII-a la proba de Sociologie de la examenul de Bacalaureat 2021, proba la alegere de la profilul uman. Candidații au avut de rezolvat cerințele de pe varianta de subiecte cu numărul 1.
Examenul de Bac la sociologie este împărțit în trei subiecte, fiecare notat cu câte 30 de puncte. Pentru rezolvarea subiectelor, timpul alocat este de 3 ore.
Peste 100.000 de candidați sunt înscriși la disciplinele de la profilul real, iar restul vor susține examenul la profilul umanist, potrivit datelor de la Ministerul Educației transmise la solicitarea Gândul. Subiectele și baremele vor fi publicat și pe Subiecte.Edu.ro.
Subiecte BAC 2021 – Sociologie, profil uman
La Subiectul I absolvenții de liceu au avut de ales răspunsul corect, exercițiile fiind de tip grilă.
Subiectul II a constat în realizarea unor asocieri pe baza unor cuvinte-cheie și definiții.
La Subiectul III absolventii de liceu au avut de precizat noțiunea de status social, de ilustrat prin exemple concrete modul în care un eșec de rol se poate manifesta la nivel școlar. Totodată, aceștia au mai avut de argumentat în 10 rânduri, afirmația potrivit căreia „modul în care se realizează efectiv relațiile sociale depinde și de mărimea grupurilor”.
Absolvenții de liceu susțin miercuri, 30 iunie, la examenul de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării. În funcție de profil, elevii au optat pentru una din următoarele discipline: geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie, filosofie, fizică, chimie, biologie, informatică.
Examenul de Bacalaureat 2021 a început luni, 28 iunie, cu proba la limba și literatura română, și a continuat marți cu proba la matematică sau istorie, în funcție de profilul urmat de cei aproximativ 130.000 de absolvenți de liceu înscriși la această sesiune.
Miercuri, absolvenții de clasa a XII-a susțin cel de-al treilea examen, cel la alegere – a profilului și specializării.
Absolvenții liceelor cu profilul Umanist, specializările filologie și științe sociale, au putut alege între geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie și filosofie. Cei de la profilul Real, specializările matematică-informatică și științele naturii, între fizică, chimie, biologie și informatică.