Prima pagină » Actualitate » Bacalaureat 2023 | Rezolvarea subiectelor de la istorie + baremul de corectare

Bacalaureat 2023 | Rezolvarea subiectelor de la istorie + baremul de corectare

Bacalaureat 2023 | Rezolvarea subiectelor de la istorie + baremul de corectare

Bacalaureat 2023. Examenul de bacalaureat a început luni cu probele scrise, prima fiind cea de limbă și literatură română, urmând ca marți, 27 iunie, elevii să susțină examenul la proba obligatorie a profilului – Matematică și Istorie.

Subiectele la Istorie de la BAC 2023 și baremul vor fi publicate pe edu.ro, secțiunea dedicată, începând cu ora 15:00, dar și pe Gândul, imediat ce acestea vor fi disponibile.

S-au înscris pentru susținerea acestor probe în prima sesiune peste 130.500 de candidați. Probele scrise din prima sesiune a examenului național de bacalaureat 2023 (iunie – iulie) se vor desfășura în perioada 26 – 29 iunie în 464 de centre.

Înaintea probei de azi, candidații și-au testat cunoștințele la Istorie pe 28 martie, în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2023. Subiectul I a avut mai multe cerințe pe baza a două texte suport de K Hitchins, „Scurta istorie a României”, și un fragment din „Cartea neagră a comunismului”.

Bacalaureat 2023 | Baremul de corectare pentru subiectele la Istorie

Baremul de corectare la proba de Istorie de la Bacalaureat 2023 a fost publicat pe edu.ro, începând cu ora 15:00.

Cât durează examenul de bacalaureat

Accesul candidaţilor în centrul de examen este permis începând de la ora 7:30, până la ora 8:30. La intrarea în centrul de examen, candidații trebuie să se legitimeze cu actul de identitate.

Candidaţii care dețin materiale/obiecte interzise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora, unde vor primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate.

Examenul va începe la ora 9.00. Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.

Beneficiază de prelungire (cel mult două ore) candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Bacalaureat 2023. Calendar probe la Bacalaureat 2023 + afișarea rezultatelor

  • Luni, 26 iunie: Limba și literatura română
  • Marți, 27 iunie: proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie)
  • Miercuri, 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie)
  • Joi, 29 iunie: Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Candidații care nu au promovat Examenul de Bacalaureat 2023 în prima sesiune sau au rămas corigenți la unele materii, se pot înscrie în sesiunea de toamnă, în perioada 17 – 14 iulie 2023.

Citește și: Bacalaureat 2023. Ce trebuie să știe elevii – documentele pe care trebuie să le aibă pentru a putea intra în examen. Când se afișează rezultatele

Citește și: Bacalaureat 2023 | Rezolvarea și baremul de corectare la limba și literatura română

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și