Prima pagină » Actualitate » Banca Rusiei limitează retragerile din conturile în valută la 10.000 de dolari. Vânzarea de valute străine va fi suspendată

Banca Rusiei limitează retragerile din conturile în valută la 10.000 de dolari. Vânzarea de valute străine va fi suspendată

Banca Rusiei limitează retragerile din conturile în valută la 10.000 de dolari. Vânzarea de valute străine va fi suspendată

Banca Rusiei a anunțat noi proceduri de retragere a fondurilor din depozitele în valută străină între 9 martie și 9 septembrie 2022.

Rusia limitează retragerea de numerar la echivalentul a 10.000 de dolari, informează RIA.

Pe perioada acestei decizii temporare, moneda va fi emisă în dolari SUA, indiferent de moneda contului, informează HotNews.ro.

Conversia altor valute în USD se va realiza la cursul pieței de la data emiterii.

Între 9 martie și 9 septembrie, „băncile nu vor putea vinde valută străină cetățenilor”, dar rușii vor putea să schimbe valută străină în ruble, „oricât și indiferent de sumă”.

Banca Rusiei notează că cetățenii pot continua să aibă fonduri în depozite sau conturi în valută.

Băncile nu vor putea vinde numerar cetățenilor pe durata ordinului temporar.

În prezent, 1 rublă rusă echivalează cu 0,0078 USD în dolari americani.

Vladimir Putin, decret pentru interzicerea exportului de materii prime

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care interzice exportul anumitor mărfuri și materii prime, informează BBC.

Obiectivele decretului lui Putin sunt „asigurarea securității Federației Ruse și funcționarea neîntreruptă a industriei”.

Astfel, în următoarele două zile cabinetul rus va decide lista de mărfuri și țările care sunt incluse în interdicție.

Interdicția va fi în vigoare până la sfârșitul anului 2022.

Rusia se izolează și mai mult, după ce SUA au anunțat că vor interzice importurile de petrol și gaze rusești, iar Marea Britanie a precizat că va elimina treptat dependența de petrolul rusesc.

Măsurile lui Putin au ca scop să bulverseze piețele de mărfuri, Rusia exportând combustibil, cereale și metale în toată lumea.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și