Un bărbat a ascuns MOARTEA mamei sale timp de mai bine de 30 de ani pentru a-i încasa pensia. În tot acest timp, a strâns o avere

Publicat: 04 07. 2023, 11:15
Actualizat: 04 07. 2023, 11:17

Donald Felix Zampach, un bărbat din California, a încasat peste 830.000 de dolari, după ce, timp de 30 de ani, nu a declarat ca mama lui a murit și a primit asigurările sociale și pensia militară a femeii.

Un bărbat din California a ascuns moartea mamei sale timp de mai bine de trei decenii. În tot acest timp, el a încasat asigurările sociale și  pensia militară a mamei sale, o schemă despre care procurorii americani au spus că este cea mai mare fraudă de acest gen din district.

Donald Felix Zampach din Poway a strâns peste 830.000 de dolari din fonduri publice și aproape 30.000 de dolari în carduri de credit deschise fraudulos de-a lungul a trei decenii, a declarat avocatul american Randy Grossman.

Escrocheria a început în 1990, când mama lui Zampach a murit în Japonia, se arată în documentele depuse la instanță. Chiar înainte de moartea ei, Donald și-a transferat casa femeii din sudul Californiei pe numele său și a depus actele pentru un faliment care nu necesită un plan de rambursare în numele mamei, au declarat procurorii federali în un comunicat de presă, citați de The Guardian.

Bărbatul a plecat vinovat

În toți acești ani după moartea mamei sale, Zampach i-a păstrat conturile bancare, i-a falsificat semnătura și a depus declarații fiscale falsificate. Singurul lucru pe care nu l-a făcut niciodată a fost să raporteze moartea mamei sale la asigurările sociale, astfel încât instituția să  stopeze plățile.

„Inculpatul nu a încasat doar pasiv cecuri trimise mamei sale decedate. Aceasta a fost o fraudă elaborată care a durat mai mult de trei decenii, care a necesitat acțiuni agresive și înșelăciune pentru a menține șmecheria”, a spus Grossman într-un comunicat.

Donald Zampach este eliberat pe cauțiune și urmează să fie condamnat pe 20 septembrie. Ca parte a acordului său de recunoaștere a vinovăției, i se cere să cedeze statului casa mamei sale și să restituie suma de 830.000 de dolari.

În 2020, în SUA erau aproape 70 de milioane de beneficiari ai asigurărilor sociale, potrivit administrației americane, care spune că fraudele în acestor sector au o incidență mai mică de 1%.