Bărbatul de 43 de ani, decedat ieri la Costinești după ce s-a înecat în mare era un cameraman la o televiziune din București. Destinul tragic vine după ce s-a luptat ani la rând cu o boală necruțătoare. În urmă cu câteva săptămâni, acesta a suferit o intervenție după ce cancerul i-a recidivat.
Robert Rindche lucra la o televiziune din Capitală de mai bine de 10 ani. Acesta era bolnav de cancer și trecuse prin mai multe operații. Chiar și așa, era optimist că se va face bine. Acum, o fetiță de 8 ani a rămas fără tată.
Prietenii și colegii de muncă au lansat un apel umanitar pentru familia îndoliată.
„Robert nu mai este printre noi. Aseară s-a înecat la Costinești în mare. Cine dorește să ajute cu bani familia las contul soției mai jos. Dumnezeu să-l odihnească!
IBAN: RO39INGB0000999907087126
ING
Rindche Mihaela Marilena” – se arată în mesajul transmis de cei care l-au cunosct pe Robert.
Bărbatul a fost scoas din mare inconștient și cu toate eforturile depuse de cadrele medicale nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viața. La fața locului au intervenit echipajele de la SMURD Costinești, senilata Costinești și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).
Salvamarii trag un semnal de alarmă
Salvamarii de pe litoralul românesc fac apel la turiștii care vin pe plajă să le respecte indicațiile și să nu intre în apă dacă este arborat steagul roșu care interzice scăldatul.
Și Ministerul Afacerilor Interne i-a rugat pe turiști printr-o postare pe facebook să respecte anumite reguli:
- respectați recomandările salvamarilor și nu vă aventuraţi la scăldat dacă marea este agitată și valurile sunt mari;
- scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
- respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului;
- dacă nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie;
- evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
- nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului, seara târziu sau pe timp de noapte;
- nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
- nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii – aceste acte de teribilism pot avea consecinţe foarte grave;
- nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!
CITEȚTE ȘI:
Turiști inconștienți la mare. Salvamarii trag semnalul de alarmă: „Părinții stau cu telefonul în mână și copilul se aruncă în valuri. INCONȘTIENȚI!”
Turiştii de pe litoral care IGNORĂ steagul roșu sunt ţinuţi pe mal cu poliţiști și amenzi. „Trebuie să intrăm dacă am venit la mare, nu?”
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Oana Zvobodă a debutat în presă la televiziunea PrimaTV, în anul 2017.
Între 2017 și 2020 a fost reporter la PrimaTV, unde ...
vezi toate
articolele