Un bărbat în vârstă de 72 de ani a fost plimbat de la un spital la altul până când o banală infecție pe care o avea la o ureche i-a ajuns la creier.
Pensionarul este acum internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, unde primește tratament de specialitate.
Totul a început pe 30 mai, când bărbatul a fost internat la Spitalul„Sf. Spiridon” din Iași, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. După ce a fost externat, bătrânul a ajuns la alte două spitale, acuzând dureri puternice de cap.
După cinci zile, din cauza durerilor puternice de cap, pacientul s-a prezentat la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Medicii i-au făcut un examen CT și RMN, unde i s-a descoperit un abces cerebral. Fiind de mici dimensiuni, bătrânul nu a avut nevoie de intervenție chirurgicală. Medicii neurochirurgi au decis să-l transfere la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru tratament de specialitate, unde i s-a făcut un examen IRM și un examen de Computer Tomograf, infecția fiind confirmată. Ulterior, a fost redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, notează BZI.
„Pacientul în vârstă de 72 de ani, cunoscut cu hipertensiune arterială și diabet zaharat, a fost internat în perioada 30.05 – 08.06 în serviciul ORL din cadrul Spitalului «Sf. Spiridon» pentru un polip de la urechea stângă, pentru care a fost operat. La externare i s-a făcut un examen radiologic și s-a constatat că există, la nivelul temporal bazal, o mică leziune nodulară, sub forma unui abces parțial construit.
În data de 13.06, pacientul se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului «N. Oblu» cu cefalee, unde este i se face un control IRM și unul CT, aici i se confirmă faptul că la nivelul urechii stângi este o infecție care se extinde la creier și care i-a provocat durerile de cap. Fiind de o dimensiune relativ mică, nu a putut fi operat, motiv pentru care este redirecționat către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. A fost internat într-o stare generală ușor influențată, însă conștient, cooperant. S-a inițiat tratamentul local cu antibiotice”, declară Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.
La nivelul spitalului ieșean a fost formată o echipă multidisciplinară pentru tratarea acestui pacient. Din fericire, spun reprezentanții instituției medicale, bărbatul se simte acum mai bine, evoluția sa fiind favorabilă.
„Existând cei mai buni specialiști în ceea ce reprezintă tratarea patologiei infecto-contagioase, discutăm de o infecție, administrarea antibioticelor nu trebuie făcută fără cunoștințe temeinice. Sunt antibiotice care au un tropism pentru un anumit segment al organismului, sunt antibiotice, așa cum a primit și pacientul respectiv, care trec de bariera hemeto-encefalică, ajungând la locul infecției”, declară Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.