Bătrânii scoși din azilul din Voluntari și ascunși într-o casă în construcții ar fi fost bătuți. Poliția a deschis dosar penal

Bătrânii scoși din azilul din Voluntari și ascunși într-o casă în construcții ar fi fost bătuți. Poliția a deschis dosar penal
Publicat: 11/07/2023, 14:11
Actualizat: 11/07/2023, 14:35

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire, alte violențe și lipsire de libertate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în urma verificărilor efectuate, în cursul nopții de 10 iulie 2023, în comuna Tunari. Surse judiciare au precizat pentru Gândul că bătrânii ar fi fost loviți, în timp ce o altă persoană ar fi declarat că a fost agresată.

Reamintim că peste 5.000 de centre sociale din toată ţara au început să fie controlate începând de luni, 10 iulie, iar cazurile descoperite până acum sunt de-a dreptul revoltătoare, ridicând mari semne de corectitudine și moralitate din partea celor care „păstoresc” aceste centre al căror scop, cel puțin la nivel declarativ, este acela de a proteja și îngriji  persoanele neajutorate.

Situația a deschis „Cutia Pandorei” în ceea ce privește felul în care sunt tratați cei care au nevoie de îngrijire specială și ajung în centre private care funcționează cu bani publici.

Persoane relocate dintr-un centru din București, pentru a nu fi identificate de autorități

Luni seară, polițiștii de la IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile, unele dintre acestea cu dizabilități, precum și o altă persoană, care le însoțea.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a precizat că cei 11 bătrâni bolnavi ascunşi într-o casă în construcţie din Tunari trăiau în condiţii ce îi puneau în pericol.

Căminul „Sfântul Dumitru” din Pipera-Voluntari, cu licență de la Ministerul Muncii

Căminul ”Sfântul Dumitru” din Pipera – Voluntari, de unde ar fi fost duși cei 11 bătrâni găsiți într-o casă în construcții din Tunari, este, potrivit prezentării de pe site, ”un azil privat, destinat atât îngrijirii persoanelor în vârstă, cât și a bolnavilor de Alzheimer, Parkinson și alte afecțiuni, oferind servicii de asistență permanentă, post-spitalizare și tratament”.

Acesta este licențiat de Ministerul Muncii și, conform datelor de pe site, ”asigură servicii complete pentru îngrijirea persoanelor în vârstă, inclusiv pentru persoanele care sunt mai greu deplasabile, ori chiar nedeplasabile.”

”Căminul a fost fondat în anul 2007, la inițiativa tenorului Romeo Saleno, cunoscut pentru acte de caritate, care a implementat pentru prima dată în România Meloterapia, terapie curativa prin intermediul muzicii”, se mai arată pe site-ul azilului privat.

11 bătrâni, unii cu dizabilități, descoperiți într-o casă în construcții din Voluntari

Cei 11 bătrâni găsiți într-o casă din Tunari erau de la Căminul de Bătrâni „Sfântul Dumitru” din Voluntari, au spus, pentru Gândul, surse din anchetă.

Aceștia erau ținuți într-o casă în construcție, în câmp, la capătul Tunariului, unde nu erau alte locuințe în apropiere.

Anchetatorii urmează să stabilească de ce au fost scoși cei 11 bătrâni din cămin și duși în casa în care au fost găsiți, chiar în ziua în care au început controalele în toate centrele din țară, după cazul „azilele groazei” din Ilfov.

În anchetă este luată în calcul și ipoteza că proprietarii căminului de bătrâni aveau cazate mai multe persoane decât capacitatea azilului pentru care aveau autorizație și se temeau că vor fi descoperiți la controalele care au început luni.

CITIȚI ȘI:

Arafat, despre bătrânii găsiți într-o casă în construcții: „Cine i-a trimis acolo, nu i-a trimis ca să fie în siguranţă, i-a trimis ca să îi ASCUNDĂ”

BREAKING NEWS. 11 bătrâni, unii cu dizabilități, descoperiți într-o casă în construcții din Voluntari. Anchetatorii au aflat de unde au fost aduși

EXCLUSIV | O psiholoagă de la DGASPC Sector 4 a fost concediată pentru că ar fi ascuns posibile abuzuri asupra minorilor instituționalizați

CONTROALE masive la centrele sociale din țară, după atrocitățile descoperite la „azilele groazei.” Marcel Ciolacu: „Termenul va fi unul foarte scurt”

Ciolacu: „Persoane neajutorate au fost jefuite de grupuri infracționale, le-au furat bunuri, case, pensii. Soluționarea cauzelor să fie o prioritate”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...