Prima pagină » Actualitate » Băutura pe care să nu o consumi pe stomacul gol, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: „Poate avea efecte nefaste”

Băutura pe care să nu o consumi pe stomacul gol, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: „Poate avea efecte nefaste”

Băutura pe care să nu o consumi pe stomacul gol, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: „Poate avea efecte nefaste”
Băutura pe care să nu o consumi pe stomacul gol / sursă foto: colaj Envato / captură video

Aceasta este băutura pe care să nu o consumi pe stomacul gol. Medicul nutriționist Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă asurpa unei băuturi populare la momentul actual. „Licoarea” nu ar trebui consumată pe stomacul gol, deoarece „poate avea efecte nefaste”, susține specialistul. Iată despre ce este vorba!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat faptul că o anumită băutură, care a devenit populară, ar putea să cauzeze neplăceri medicale. Este vorba despre o băutură care nu ar trebui, sub nicio formă, să fie consumată pe stomacul gol. Deși se consideră că poate oferi beneficii organismului, specialistul susține că băutura aceasta ar putea avea, de fapt, „efecte nefaste”.

Băutura pe care să nu o consumi pe stomacul gol – curcuma cu apă și lămâie

Este vorba despre o băutură pe bază de curcuma, cu apă și lămâie. Potrivit specialistului, această „licoare” nu ar trebui consumată pe stomacul gol, deoarece ar putea să declanșeze diverse probleme medicale. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a precizat faptul că băutura respectivă, considerată a fi o „licoare-minune”, nu va „topi” grăsimea din corp. Totodată, a mai precizat că un eventual consum al acestei băuturi nu va oferi neapărat beneficii pielii.

Băutura ar putea produce inflamație sau iritație.

„Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe abdomen și nici piele mai frumoasă nu o să aveți. Curcuma este un condiment, nu un aliment și consumat în exces poate avea efecte nefaste. Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație/iritație.

Curcuma mâncată cu lingurița crește refluxul acid și duce la arsuri de stomac. La vegetariani și persoane anemice, utilizarea de suplimente de curcuma modifică absorția fierului alimentar.

Tot în doze mari, curcuma interacționează cu medicamentele anticoagulante și le modifică efectul. Iar datorită conținutului de oxalați se poate lega de calciu și favorizează apariția de calculi renali la persoanele sensibile. Cei care au probleme cu ficatul sau vezica biliară ar trebui să evite consumul de curcuma, altfel riscă o criză.

Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm curcuma din lista noastră de condimente. Dă culoare și gust în supe, curry, mâncăruri de legume, orez, carne albă și pește, paste făinoase și cartofi. Iar pentru cei care suferă de artroză, un vârf de linguriță de curcuma pus în mâncare ajută la scăderea inflamației. Mai mult nu înseamnă mai bun, excesul face rău pe toate planurile și NU, nu ajută la slăbit!😢”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și:

Ceaiul care AMELIOREAZĂ rapid durerea de cap. E simplu de preparat și are un gust plăcut

Ce se întâmplă dacă pui unt în cafea. Ce beneficii poate aduce organismului

Băutura cu origini străvechi care are efecte uimitoare asupra organismului. Este bogată în vitamine și se găsește în supermarketuri

Sursă foto: colaj Envato / captură video Pro TV

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și