Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a spus că spitalul a rămas duminică fără locuri libere, după ce în ultimele trei zile s-a înregistrat o creștere bruscă a numărului de pacienți COVID.
Din cauza apariției noilor tulpini de coronavirus, dar și pentru că populația a ajuns la saturație în privința regulilor anti-COVID, medicul prognozează că al treilea val al pandemiei va fi mai rău decât cel din noiembrie, când am ajuns la un număr-record de infectări!
„Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală, numărul de cazuri este mare, lumea a obosit, într-adevăr, parcă nu înțeleg că e din nou ceva extrem de grav și serios ce vedem în spital. Și astăzi, pe stradă, oamenii în parte nu purtau mască sau purtau incorect. Oamenii mănâncă pe stradă, oamenii fumează pe stradă. Aceste obiceiuri ar trebui să le evităm pe stradă, pentru că îi putem infecta pe cei din jurul nostru. Trebuie să ne reorganizăm viața și modul în care ne comportăm, pentru că avem de depășit câteva săptămâni bune, în care nu va fi ușor deloc și în care comportamentul nostru poate să însemne vieți pierdute”, declarat Beatrice Mahler, duminică seară, pentru Digi24.
Mahler a mai spus că măsurile de protecție trebuie respectate, alături de campania de vaccinare.
Luni, România va primi încă o tranșă de vaccinuri Pfizer-BioNTech, în număr de 224.640 doze.
Medicul Mahler a precizat că la „Marius Nasta” nu mai sunt locuri libere. „La „Marius Nasta” de la prânz nu mai există niciun loc liber, toate locurile – și în secție, și în terapie intensivă – sunt pline și probabil că în această noapte va trebui să punem paturi suplimentare (…) Creșterea numărului de cazuri a fost bruscă. În trei zile, s-au ocupat paturile care erau libere – și eram la o capacitate undeva la 60 la sută ocupate -, iar secția de terapie intensivă s-a ocupat chiar mai repede”, a declarat Beatrice Mahler, duminică seară, pentru Digi24.
Mahler a mai afirmat că, dintre pacienții COVID recent internați, sunt mai puțini cei cu forme moderate, restul având formele grave ale bolii.
„Ce observăm ca particularitate de la începutul acestui val este că pacienții au un sindrom inflamator important, cu o hepatocitoliză – înseamnă o reacție a ficatului destul de importantă, ca urmare a inflamației severe care se găsește în organism. Ea era prezentă și anul trecut, dar la un procent mai mic de pacienți, acum peste 60%”, a mai explicat Beatrice Mahler.