Apa termală provine din izvoarele care se formează în adâncurile pământului, fiind bogată în minerale precum calciu, fier, magneziu, sodiu sau potasiu. Poate fi folosită atât în rutina de îngrijire a tenului, cât și pentru ameliorarea anumitor afecțiuni ale pielii.
Datorită proprietăților atât de bogate, apa termală poate fi folosită în rutina de îngrijire a pielii, dar și pentru tratarea anumitor afecțiuni, precum psoriazisul sau dermatita.
Aplicată pe piele, apa termală are capacitatea de a reduce inflamația și de a ameliora senzațiile de mâncărime. De asemenea, apa termală ajută la calmarea iritațiilor cauzate de epilare, dar și la grăbirea vindecării arsurilor provocate de expunerea la soare. Mai mult, apa termală este ideală pentru a revigora pielea după efectuarea unor exerciții fizice, oferind, totodată, și o senzație de prospețime.
În machiaj, apa termală pregătește tenul pentru aplicarea produselor cosmetice, oferind hidratare pielii. Totodată, prin pulverizarea unei cantități mici după terminarea machiajului, apa termală contribuie la fixarea acestuia pentru mai mult timp.
Apa termală trebuie aplicată prin pulverizare de la o distanță de cel puțin 15 centimetri de față. Aceasta trebuie lăsată să acționeze 1-2 minute, iar apoi trebuie îndepărtată cu ajutorul unui șervețel.
Apa termală poate fi folosită dimineața, după curățarea tenului și înainte de aplicarea cremei hidratante, la jumătatea zilei, pentru împrospătarea tenului, dar și seara, după îndepărtarea machiajului, potrivit doc.ro.
În ceea ce privește caracteristicile apei termale, sunt câteva lucruri importante despre care ar trebui să știi:
Apa termală poate conține o serie de minerale și oligoelemente, care au diferite efecte benefice asupra pielii. Iată care sunt cel mai des întâlnite dintre acestea și cum influențează sănătatea și frumusețea pielii: