Produsul BANAL care vindecă arsurile provocate de soare. Puțini oameni cunosc toate proprietățile lui

Publicat: 17 06. 2023, 13:49
Actualizat: 17 06. 2023, 14:19
Arsurile solare fac ravagii în organism! Cum ne protejăm tenul de expunerea la soare Sursă FOTO: Pixabay

Apa termală provine din izvoarele care se formează în adâncurile pământului, fiind bogată în minerale precum calciu, fier, magneziu, sodiu sau potasiu. Poate fi folosită atât în rutina de îngrijire a tenului, cât și pentru ameliorarea anumitor afecțiuni ale pielii.

Datorită proprietăților atât de bogate, apa termală poate fi folosită în rutina de îngrijire a pielii, dar și pentru tratarea anumitor afecțiuni, precum psoriazisul sau dermatita.

Aplicată pe piele, apa termală are capacitatea de a reduce inflamația și de a ameliora senzațiile de mâncărime. De asemenea, apa termală ajută la calmarea iritațiilor cauzate de epilare, dar și la grăbirea vindecării arsurilor provocate de expunerea la soare. Mai mult, apa termală este ideală pentru a revigora pielea după efectuarea unor exerciții fizice, oferind, totodată, și o senzație de prospețime.

În machiaj, apa termală pregătește tenul pentru aplicarea produselor cosmetice, oferind hidratare pielii. Totodată, prin pulverizarea unei cantități mici după terminarea machiajului, apa termală contribuie la fixarea acestuia pentru mai mult timp.

Cum se aplică în mod corect apa termală

Apa termală trebuie aplicată prin pulverizare de la o distanță de cel puțin 15 centimetri de față. Aceasta trebuie lăsată să acționeze 1-2 minute, iar apoi trebuie îndepărtată cu ajutorul unui șervețel.

Apa termală poate fi folosită dimineața, după curățarea tenului și înainte de aplicarea cremei hidratante, la jumătatea zilei, pentru împrospătarea tenului, dar și seara, după îndepărtarea machiajului, potrivit doc.ro.

În ceea ce privește caracteristicile apei termale, sunt câteva lucruri importante despre care ar trebui să știi:

  • Apa termală nu conține bacterii și factori poluanți. De aceea, se consideră că este o apă pură.
  • Apa termală este bogată în săruri minerale și oligoelemente provenite din straturile adânci ale Pământului și are o serie de utilizări terapeutice și cosmetice.
  • Proprietățile apei termale se întind de la calmarea pielii iritate la hidratarea în profunzime a acesteia și de la efectele benefice asupra unor afecțiuni precum cele reumatice sau cardiovasculare până la beneficii privind starea de bine și relaxarea.

Apa termală poate conține o serie de minerale și oligoelemente, care au diferite efecte benefice asupra pielii. Iată care sunt cel mai des întâlnite dintre acestea și cum influențează sănătatea și frumusețea pielii:

  • Calciul are importante proprietăți antiinflamatoare. De asemenea, acesta are o acțiune astringentă, diminuând aspectul porilor dilatați și prevenind astfel încărcarea acestora cu impurități.
  • Magneziul are un rol important în regenerarea celulelor epidermei.
  • Manganul are un efect antiinflamator și antirid, reducând aspectul liniilor fine și al ridurilor.
  • Zincul ajută la vindecarea leziunilor pielii, având un efect cicatrizant și previne, totodată, manifestarea iritațiilor cutanate.
  • Cuprul are un rol antiseptic și previne infecțiile.
  • Siliciul este substanța care conferă elasticitate pielii.
  • Seleniul este un puternic antioxidant, care previne și atenuează acțiunea nefastă a radicalilor liberi asupra tenului.
  • Potasiul contribuie la hidratarea eficientă a pielii.
  • Fierul are o acțiune cicatrizantă și susține vindecarea rapidă a pielii, redându-i strălucirea și vitalitatea.