Prima pagină » Actualitate » Benone Matei este noul șef al Poliției Române. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Benone Matei este noul șef al Poliției Române. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Benone Matei este noul șef al Poliției Române. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Chestorul Benone Matei a fost numit joi noul șef al Poliției Române, potrivit unei decizii a premierului, publicată în Monitorul Oficial.

În acest moment, chestorul Benone Matei conduce Direcția de Operațiuni Speciale din Poliția Română, potrivit G4Media.

„Decizie privind numirea domnului chestor de poliție Benone-Marian Matei în funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române.

Având în vedere adresa Ministerului Afacerilor Interne nr. 17.485 din 10 mai 2021, în temeiul art. 29 și al art. 31 lit. e) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, al art. 8 alin. (1) din legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, republicată, cu completările ulterioare, și al art. 2735 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare,

prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul chestor de poliție Benone-Marian Matei se numește în funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial al României.

Benone Matei a primit gradul de chestor de poliție în noiembrie 2020 de la președintele Klaus Iohannis.

Actualul șef, vizat de ancheta privind tragedia de la Onești

În acest moment, șeful interimar al Poliției Române este Eduard Mirițescu.

Acesta din urmă  a intrat în vizorul procurorilor Parchetului Curții de Apel Bacău, după ce anchetatorii care cercetează tragedia de la Onești, unde doi oameni au fost măcelăriți de un recidivist care îi luase ostatici, au descoperit că, deși ar fi fost informat în legătură cu intențiile și trecutul infracțional al agresorului, nu a luat măsuri. Alături de Eduard Mirițescu, procurorii care au trimis dosarul la Parchetul Curții de Apel au menționat și numele șefului Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), chestorul de poliție Alexandru Scurtu.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău a declarat, pentru Gândul, că în dosar a fost extinsă urmărirea penală, in rem, pentru neglijență în serviciu și această parte de anchetă a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Chestorul Eduard Mirițescu, cât și șeful SIAS, chestorul Alexandru Scurtu, au menționat că, de la Bacău, li s-ar fi transmis, în mod mincinos, că situația „s-a rezolvat”, drept pentru care sunt lipsiți de orice răspundere în cazul celor doi bărbați uciși.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele