Prima pagină » Actualitate » Beny Steinmetz CONTESTĂ decizia de extrădare în România: „Acuzații nefondate, cereri abuzive”

Beny Steinmetz CONTESTĂ decizia de extrădare în România: „Acuzații nefondate, cereri abuzive”

Beny Steinmetz CONTESTĂ decizia de extrădare în România: „Acuzații nefondate, cereri abuzive”

După ce magistrații greci au admis – marți, 29 ianuarie 2025 – cererea de extrădare a magnatului Beny Steinmetz, formulată de România, avocații acestuia au contestat decizia.

Stavros Togias, avocatul lui Beny Steinmetz, a declarat, citat de Reuters, că acesta crede, în continuare, în justiția elenă, în pofida deciziei de extrădare în România.

„În ciuda celei mai profunde dezamăgiri, hotărârea nu zdruncină încrederea clientului meu în justiţia elenă”, a precizat avocatul magnatului israelian.

Acuzațiile care îi sunt aduse lui Beny Steinmetz sunt considerate „nefondate” de avocații săi, iar aceeștia spun că acesta poate călători liber, cererile de extrădare formulate de România fiind „abuzive”.

Beny Steinmetz, magnatul israelian al mineritului, condamnat definitiv la închisoare în România în 2020, a fost reținut în Grecia în baza unui mandat de arestare emis de România. Reamintim că Steinmetz, condamnat în dosarul retrocedării fermei Băneasa, a mai fost reținut și apoi eliberat în Grecia și Cipru în ultimii doi ani.

Mandat internațional de arestare pe numele lui Beny Steinmetz

Beny Steinmetz a fost reținut pe aeroportul din Atena în luna octombrie a anului trecut pe baza mandatului internațional de arestare emis de România și de atunci a fost nevoit să rămână în Grecia, cu interdicția de a părăsi țara până la judecarea cererii de extrădare în România. (mai multe detalii AICI)

  • Pe 17 decembrie 2020, Benyamin Steinmetz şi fostul consultant politic Tal Silberstein au fost condamnaţi definitiv la câte 5 ani de detenţie pentru constituire de grup infracţional organizat în dosarul Ferma Băneasa de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
  • Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de detenţie efectivă, iar Paul al României, la 3 ani şi jumătate cu executare, dar a fugit din ţară şi a fost dat, de asemenea, în urmărire internaţională.

Prejudiciul din dosar se ridică la peste 145 de milioane de euro, peste 135 de milioane de euro, reprezentând contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa şi aproape 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului din Snagov.

În ianuarie 2021, Steinmetz a fost condamnat în Elveția la 5 ani de detenție pentru corupție, însă decizia nu este definitivă.


Citește și:

Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în România, a scăpat de EXTRĂDARE ajutat de nepoata premierului Greciei

Beny Steinmetz, condamnat în România în dosarul Ferma Băneasa, a fost ELIBERAT din arest în Cipru

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și