Boala secretă și gravă de care suferă Oana Paraschiv. ADEVĂRUL despre colega lui Mihai Găinușă de la Asia Express 2024

Publicat: 17 09. 2024, 07:47
Boala secretă și gravă de care suferă Oana Paraschiv.

Oana Paraschis, colega lui Mihai Găinușă de la Asia Express 2024, suferă de o boală care ar fi putut să o împiedice să participe la celebrul show de la Antena 1. „Eu știam că o să-mi fie rău”, a spus ea.

În cadrul podcastului „Podcastito Express”, Oana Paraschiv a povestit că a acceptat „destul de greu” să participe la show-ul Asia Express.

„Invitația a venit de la Mihai. Eu am acceptat destul de greu. Am o anxietate destul de gravă. Chiar și acum, la câteva luni, după Asia Express, deși am crezut că s-a mai liniștit, am mai avut niște episoade destul de urâte. Se vorbește mult despre anxietate.

De felul meu, sunt o fire mai agitată, iar această anxietate scoate din tine tot ce este mai rău pentru că te lupți cu tine, cu frica foarte mare. Mi-e frică de vomitat, mi-e frică de lift, mi-e frică de leșin. În mintea mea, în permanență erau astea și se adăugau probele în care voiam să mă lupt cu mine”, a explicat partenera lui Mihai Găinușă de la Asia Express.

„Eram convinși că nu voi rezista mai mult de o zi sau două”

Ea a mai spus că se confruntă cu această problemă de aproximativ cinci sau șase ani.

Eu știam că o să-mi fie rău, dar am zis că acolo o să am de-a face cu foarte multe frici și dacă voi sta acasă, pe canapea, nu-mi va trece niciodată. Eram convinși că nu voi rezista mai mult de o zi sau două”, a mai adăugat Oana Paraschiv.

Concurenta a mai povestit, în același context, că se teme să intre în lift și să înoate.

„Aveam o teamă și de efort fizic. Nu mergeam la sală, nu alergam pentru că mi se bloca respirația. (…) Sunt mulți oameni care nu înțeleg că în mintea ta sunt niște probleme foarte mari și se duc în corp, somatizezi. Aceste dureri se duc în cor, iar tu mergi să îți faci analize și ești ok”, a adăugat sursa citată.

Boala secretă și gravă de care suferă Oana Paraschiv.

Aproximativ 25% din populația generală a întrunit, cel puțin o dată în viață, criteriile pentru una dintre tulburările anxioase, spun medicii

Tulburările de anxietate, una dintre cele mai comune afecțiuni psihiatrice, afectează aproximativ 25% din populație, potrivit experților. În timp ce anxietatea ocazională este o emoție umană normală, tulburările anxioase implică îngrijorări persistente și disproporționate, afectând viața de zi cu zi a celor care suferă de acestea, conform specialiștilor de la Medlife.

Persoanele afectate de tulburări de anxietate se confruntă frecvent cu atacuri de panică, care includ senzații de frică intensă, palpitații, dificultăți de respirație și senzația de moarte iminentă. Aceste episoade pot debuta încă din copilărie și pot persista la vârsta adultă.

Există mai multe tipuri de tulburări de anxietate, printre care agorafobia, tulburarea de panică, tulburarea de anxietate socială, precum și anxietatea indusă de substanțe sau de condiții medicale. Tulburările pot avea un impact semnificativ asupra vieții sociale, profesionale și personale, unele persoane ajungând să evite situații care ar putea declanșa simptomele.

În ciuda impactului major asupra calității vieții, tratamentele disponibile, care includ terapia și medicația, pot ajuta la gestionarea acestor tulburări și la îmbunătățirea stării de bine a pacienților. Specialiștii recomandă un diagnostic timpuriu și intervenția rapidă pentru a reduce severitatea și frecvența episoadelor de anxietate.