Bucharest Real Estate Club: ”Decizia Tribunalului București de a respinge anularea PUZ-urilor din Sectoarele 2 și 4, un prim pas spre deblocarea unei situații create în mod artificial”

Publicat: 02 03. 2023, 14:14
Actualizat: 02 03. 2023, 14:16

Decizia Tribunalului București de a respinge anularea PUZ-urilor din Sectoarele 2 și 4 este un prim pas spre deblocarea unei situații create în mod artificial, prin care Capitalei i se restituie dreptul la dezvoltare.

Bucureștiul are nevoie de reglementări clare și previzibile în domeniul urbanismului, transmit reprezentanții Bucharest Real Estate Club (BREC), aceștia afirmând și că ”este inadmisibil ca o capitală europeană, în secolul 21, să nu aibă o reglementare de urbanism coerentă, acceptată de toți actorii”.

Prin intermediul unui comunicat de presă, BREC mai precizează că există o ”problemă latentă” – de peste 25 de ani – care a generat un context dificil atât pentru administrația locală, cât și pentru actorii privați.

Bucharest Real Estate Club (BREC), care reprezintă mari dezvoltatori, companii de construcții și de consultanță din real-estate, își exprimă speranța că întregul efort administrativ și legal va fi în sensul definitivării cadrului legal în ceea ce privește dezvoltarea urbană a Bucureștiului.

Ne confruntăm cu o problemă latentă de peste 25 de ani care a generat un context dificil atât pentru administrația locală, cât și pentru actorii privați. BREC a fost și rămâne deschis dialogului cu autoritățile pentru identificarea celor mai bune soluții astfel încât Bucureștiul să reintre într-un cadru de normalitate”, transmit reprezentanții BREC.

”Pagubele suferite de Capitală sunt evidente și cuantificabile”

Specialiștii BREC au realizat și o analiză în urma căreia s-a confirmat, încă o dată, dorința investitorilor imobiliari de a avea ”predictibilitate în legislație”, din cauză că incertitudinile – la nivel urbanistic – fac ca Bucureștiul să piardă proiecte imobiliare de amploare.

O analiză recentă realizată de BREC a relevat faptul că investitorii își doresc predictibilitate în legislație și o procedură clară în vederea obținerii autorizațiilor de construcții. Climatul urbanistic incert privează Bucureștiul, care generează o treime din PIB-ul național, de investiții în proiecte imobiliare moderne și sigure.

Pagubele suferite de Capitală sunt evidente și cuantificabile, tot mai mulți investitori îndreptându-și atenția spre alte orașe. Clujul, Iașul, Timișoara, Brașovul, Constanța vor atrage investiții de până la 1,2 miliarde de euro anul acesta”, mai precizează reprezentanții BREC, cea mai mare organizație a pieței de real estate.


Citește și: 

CCR, lovitură pentru Nicușor Dan, USR și ONG-urile care pun ”frână” urbanismului în Capitală: ”A respins, ca NEÎNTEMEIATĂ, obiecția de neconstituționalitate formulată”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1 avertizează că pasivitatea Clotildei Armand poate cauza o TRAGEDIE: ”Sala de sport a liceului «Nicolae Iorga» stă să cadă. Primarul este indiferent la nevoile părinților și ale profesorilor!”

Dinu Gheorghe, consilier local: ”Mandatul lui Clotilde Armand se rezumă, în realitate, la o LUPTĂ IMAGINARĂ cu conspirațiile. Nu mai merge cu păcălelile!”

EXCLUSIV | Urbanistul Alexandru Pânișoară prezintă 15 ”realizări” ale primarului Clotilde Armand: ”E ca o CRUCE pe care trebuie să o ducem, are alte preocupări, nicidecum bunăstarea cetățenilor”